Jocs Musicals

[página inicial, plan de acción tutorial, recursos educativos, grupo tutorial,]

Introducció

Tasca

Procés

Recursos

Avaluació

Crèdits

 

Introducció:

Aquesta és una webquest pensada per a xiquets i xiquetes de 4at de  primaria i ens va a servir per a que aprenguen, d'una forma divertida, alguns conceptes musicals, amb jocs i activitats relacionades amb la música. Espere que us agrade aquesta proposta.

 

Tornar

 

Tasca:

Aquesta tasca consisteix en set activitats musicals que hauràs de fer en fulls solts per a després confeccionar un quadern amb totes elles. Per a fer aquestes set activitats hauràs de buscar algunes pàgines web on trobaràs instruments musicals, cançons populars i infantils, també podràs conéixer una mica el món de l'òpera i, fins i tot, pintar dibuixos musicals.

Fes clic ací per entrar en la plantilla on podràs fer les activitats.la 3ª activitat et servirà de portada per al quadern i la podràs trobar en la pàgina web corresponent.

 

 

Tornar

 

Procés:

1ª activitat: Saps què és un rall? és un instrument popular valencià i hauràs de buscar-lo, dibuixar-lo en un full, explicar com és i de quins materials està fet.

2ª ACTIVITAT: Coneixes la cançó "Plou i fa sol"? Doncs ara mateix la coneixeràs, perquè hauràs de buscar-la i apuntar la seua lletra en un full.

 

3ª ACTIVITAT: Tria un dibuix musical dels que hi han en la pàgina corresponent i pinta'l per a posar-lo com a portada del quadern.

4ª ACTIVITAT: Què és una ópera? Quantes parts te una ópera? Aquestes són les preguntes que hauràs de contestar en aquesta activitat i anotar les contestacions en un full per a posar-lo en el quadern.

 

5ª ACTIVITAT: Explica com és un saxo, una trompeta i una flauta. Per a poder fer aquesta activitat hauràs de buscar informació en la pàgina correnponent. Amés en la mateixa pàgina podràs divertir-te amb contes, pictogrames, música i passatemps.

6ª ACTIVITAT: Saps jugar al caixó? si saps explica-ho, i si no saps busca-ho en la pàgina de jocs amb música, escriu en un full com es juga i també la melodia que s'usa en aquest joc.

 

7ª ACTIVITAT: La cançó "La tarara" és molt popular, de segur que la coneixes. L'hauràs de buscar i copiar la seua lletra per tal d'incloure-la en el quadern que has de confeccionar.

 

 

 

Tornar

 

Recursos:

Els instruments valencians:

http://www.innova.es/musica/instruments.htm

Cançons per a xiquets i xiquetes:

http://www.bellvitge.net/personals/infantil/canciones/indexcan.htm

pinta la música:

http://www.xtec.es/trobada/musica/jocs/pinta.htm

La ópera:

http://www.cnice.mecd.es/eos/MaterialesEducativos/mem2002/musica_opera/frame.htm?definicio_ie.htm

Els instruments de la banda:

http://www.cnice.mecd.es/eos/MaterialesEducativos/mem2002/musica_banda/index.htm

jocs amb música:

http://www.innova.es/musica/jocs/home.htm

cançons populars:

http://www.innova.es/musica/cancons.htm

 

Tornar

 

Avaluació:

Per a avaluar es tindran en comte la recerca en la web, les activitats correctament contestades i la confecció del quadern. La recerca i les activitats contaran el 70% de la qualificació i la confecció del quadern el 30% restant.

Tornar

 

Crèdits: Aquesta webquest ha sigut confeccionada per Ana Isabel Garcia Cuenca, estudiant de magisteri, especialitat musical.

Tornar