[Inici]         [Consulta les convocatòries]         [Documents propis]         [Documents oficials]         [Material]

[Actes i accions]   [Vols realitzar una xerrada al teu institut?]


Junts per la unitat d'un moviment estudiantil europeu
davant la privatització de la universitat pública

De nou, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ens dirigim a vosaltres per tal de donar-vos a conèixer les anàlisis i decisions del 3r Fòrum Europeu d'Estudiants celebrat a Atenes els passats dies 18,19 i 20 d'octubre.

Els drets del estudiants d'arreu d'Europa es veuen cada any més vulnerats per la posada en marxa de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES), també conegut com Procés de Bolonya o convergència europea. Una reforma pensada des dels empresaris per construir un model d'universitat capaç de competir dins del capitalisme a nivell mundial. Un procés que busca acabar poc a poc amb l'educació pública i convertir aquest dret que és l'ensenyament en una mercaderia més del seu sistema de números i xifres.

L'augment dels preus de les titulacions, obligar les universitats a trobar finançament privat, la destrucció dels drets col·lectius dels estudiants com a futurs treballadors, una major selecció social en l'accés a les especialitzacions i l'exclusió de les llengües minoritzades com pot ser el cas del català, són tan sols algunes de les perles que ens ofereix aquest futur que ja està començant ha ser realitat en molts països europeus.

És per tot això que la resposta que hem de donar els estudiants ha de ser conjunta i contundent, i per això al voltant del 17 de novembre (dia mundial de l'estudiant) s'ha fet una crida a la mobilització de tot el moviment estudiantil europeu. Ací als Països Catalans, des del SEPC convoquem la jornada de lluita per al dijous 15 de novembre. Aquest dia es declara VAGA GENERAL a tots els centres de Secundària del País Valencià i de Barcelona, així com a tots els que decidisquen assumir-la per tal de poder anar a la mobilització més pròxima.També convoquem VAGA parcial (de 11:00 a 15:00) a la Universitat de València. Tot plegat busca donar facilitats a l'alumnat perquè puga acudir a les manifestacions previament havent-se informat dels motius de la mateixa i exercint el seu dret consegüentment. A banda, a la Universitat de Perpinya són anul·lades totes les classes fins al dimecres 14 per l'administració de la universitat a instància del comité de vaga contra la Llei d'Autonomia.

Així doncs, sobre la nostra situació particular apuntem:

- La reforma de la LOU ha estat una mentida i exigim la seua derogació. Apostem per l'establiment d'un debat des de la base per tal de buscar i consensuar la universitat que volem, sense imposicions exigides des d'Europa (EEES).

- El finançament de les universitats ha d'estar garantit per part de l'Estat, evitant l'entrada indiscriminada de les empreses dins la universitat a través de la sessió de capital privat, així com l'establiment d'universitats de 1a i de 2a.

- El Reial Decret per a la construcció de les noves titulacions és inacceptable: que al títol aparega el nom de la universitat, que les pràctiques no siguen remunerades, que l'agència de qualitat estatal controle l'autonomia universitària...

- El model d'estudis dividit entre Graus i Postgraus és una necessitat per a molts i un negoci per a uns pocs. Demanem la congelació immediata de les taxes i un accés universal i gratuït a l'educació superior.

 

Per aquestes reivindicacions i moltes altres convoquem a les següents manifestacions que tindran lloc a les 12h:

- Alacant A les 11h assemblea oberta de formació sobre l'EEES i jornada de debat a la Biblioteca General de la Universitat d'Alacant (UA). Aquesta està convocada i es durà a terme per l'Assemblea d'Estudiants.

- BarcelonaDes de la Plaça Universitat.

- Castelló de la Plana Des de la Plaça la Pau.

- Gandia ( la Safor ). Concentració davant l'Ajuntament.

- Gata de Gorgos ( la Marina Alta ). Des de l'Avinguda d'Alacant.

- Girona Des de la Plaça Catalunya.

- Lleida Des de la Plaça Victor Siurana

- Manresa (Bages). Concentració a la Plaça Crist Rei

- Tortosa Concentració a la Plaça de l'Estadi

- València Des de la Facultat d'Història (Avinguda de Blasco Ibáñez 28 - Parada Facultats de la línia de metro núm. 3).

 

Poseu-vos en contacte amb nosaltres a través del nostre correu (sepcvalencia@gmail.com) per:

-Si voleu muntar una manifestació en el vostre poble o ciutat per tal de què us assessorem en tot allò referent a logística i que tingueu un mínim de cobertura mediàtica.

- Si voleu fer una xerrada sobre la convergència europeu al vostre centre.

- Si voleu rebre material per a convocar la vaga i la mobilització.

- Si teniu algun problema amb la direcció del centre.

 

Si els atacs del capitalisme són globals, la resposta serà global.

 

15 de novembre VAGA GENERAL

Per la Universitat Pública :

NO a la privatització, NO a la mercantilització

STOP EEES

Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)

Països Catalans, 8 de novembre de 2007