CENTRE SOCIAL OKUPAT "PEPIKA LA PILONA"
(EL CABANYAL)


PEPICA LA PILONA. Personatge entranyable del Cabanyal. Qui no se'n recorda de Pepica La Pilona? Ella era una boja en el bon sentit de la paraula. Boja perquè la seva forma d’entendre la vida era tan diferent a la de la resta de la gent. Boja i ens regalava anècdotes que seran difícils d’oblidar. El seu atreviment en trencar les barreres de lo permès, lo respectable. La bogeria de perdre la vergonya, el sentit del ridícul.

Pepica La Pilona transpirava humanitat. Eixos gestos tan seus, tan atrevits, tan ..., han anat forjant un personatge característic dels que sempre alegren la vida d’un barri. Pepica La Pilona era el trencament continu d’eixa monotonia que ens imposa el dia a dia, i això era d’agrair. "Mira! per ahí ve Pepica La Pilona" es sentia dir quan de sobte girava un cantó aquella dona barbuda i bigotuda, sempre amb aquell bolso penjat al braç, se t’acostava i et deia "tete, tens cinc durets?", i així de barat eixia mantindre l’harmonia del barri.

I si algun dia tenies ganes de passar una bona estona, anaves al cine Merp o a l’Imperial i allà estava ella, amb el seu super-entrepà. Esperaves escoltar les seues brofegades, quan algun xiquet avorrit de la pel·lícula la feia cabrejar dient a crit pelat : "Pilonaaaa !!!". També formava part de la seua meravellosa bogeria aquella increïble facilitat de tirar-se pets.

Abans de tot açò, ella havia sigut prostituta i tenia el seu "negoci" muntat a l’interior d’un vaixell que hi havia enfront de la indústria METALÚRGICA LEVANTINA, c/Pavia, 43, precisament el lloc que hem alliberat.

Per totes aquestes raons i moltes més que ens deixem, hem considerat just rendir homenatge a aquest peculiar personatge del Cabanyal, prenent el seu nom per aquesta nova okupa que a partir d’ara s’anomenarà " PEPIKA LA PILONA ".

Fem un cridament a la gent del barri a que es passe pel locaL okupat per tal de que ens transmeten personalment o ens deixen escrites, anècdotes del barri en els temps de Pepica la Pilona perquè tenim la idea de fer una obreta de teatre sobre aquest tema.
 

PERQUÈ ELLA NO HO VOLDRIA:
NO A LA PROLONGACIÓ !


 
EIXIR