TORNAR A LA PÀGINA INICIAL

  L'obra d'Enric Valor té interès en les tres vertents que va desenvolupar la seva producció:

  1.  Com a gramàtic.
  2. Com a novel.lista.
  3. Com a rondallista.

Però jo m’he criat escoltant les seues rondalles; doncs el que pretenc amb aquest treball es fer-li un petit homenatge al Enric Valor rondallista. Un Enric Valor que  va recopilar trenta-sis històries interrogant els vells i velles pobletans i masovers, principalment de les serres d´Aitana i Penàguila, de la Vall d´Albaida i de la seva vila nadiua la Foia de Castalla, adaptant-les al seu particular llenguatge i fent que una tradició popular i oral puga perdurar i passar de generació en generació.

Per a mi és, sens dubte, el millor transmissor d’aquests contes populars, ja que té l’habilitat de dotar-los de valors lingüístics i pedagògics. Això ha fet que  les trenta-sis rondalles hajen sigut reeditades en vuit volums per la Federació d'Entitats Culturals del País Valèncià i que autors com Rosa Serrano hagen adaptacions destinades als lectors més joves.

Ara bé, amb el meu homenatge pretenc anar més enllà; més enllà del paper, M’agradaría que d’alguna manera, aquestes històries s’adaptaren també a les noves tecnologíes, que es puguen difondre i gaudir d’elles en la red. Així doncs, per tal d’aportar el meu gra d’arena en aquest sentit, he escollit per a adaptar-la en un format digital, una  rondalla on res és el que pareix, un conte que ensenya que la constància i la convicció ens poden dur on vullgama i  on el més insignificant es converteix en bell. Aquesta és LA HISTÒRIA D'UN MIG POLLASTRE