DOLÇOS
ARNADÍ
INGREDIENTS:
- 1 kg de moniato - nous pelades - pinyons - 1/2 kg de sucre - ametles fregides
|
PREPARACIÓ: En un perol bulliu els moniatos sense pelar. Després de cuits i refredats, peleu-los i netegeu-los d'impureses. En un recipient, poseu el sucre i coeu-lo a foc lent fins que obtingueu el punt. Després afegiu el moniato al vaixell, treballeu aquests ingredients amb les mans fins que esdevinguen una massa homogénia i fina. Fiqueu uns gallonets de nous pelades i torneu-ho a pastar. En una cassola de test, arregleu la massa en forma de caramull i guarniu-lo amb files d'ametles pelades i pinyons alternativament. Una vegada ben arreglat, porteu el caramull al forn de cuita o fiqueu-lo al forn de casa a temperatura elevada durant 1 hora. Sabreu quan serà cuit si punxeu la massa amb una agulla o furgadents i la traieu neta. |
COCA CRISTINA
INGREDIENTS: - 14 ous - 1 kg d'amentló - 1 kg de sucre - 150 g de farina - canyella en pols - ratlladura de 3 llimons - 12 neules |
PREPARACIÓ:
Batusseu en un veixell les clares a punt de neu i afegiu-hi molt a poc a poc el sucre i els rovells deis ous. A banda barregeu l'ametló, la fariña, la canyella i la ratlladura de llimó. Pasteu-ho ben pastat fins obtenir una massa lleugera i fina. Mescleu les dues masses i, damunt d'un bañe, feu catorze coques, col-loqueu-les amb canyella i sucre glac,. Coeu-les al forn de casa a una temperatura de 200° o porteu-les al forn de cuita. Aquest dolc. admet la variant d'elaborar amb aquests ingredients una enorme coca o potser dues o tres. |
COCA MORENA
INGREDIENTS: - 1/2 kg de farina - 2 mitgetes d'oli - 1/2 l de llet - 4 ous - 1/2 kg de sucre - canyella - ratlladura de llimó - 4 sobres de refrescs blancs - 4 sobres de refresc blaus
|
PREPARACIÓ: En un atifell poseu tots els ingredients i bateu-los be fins que s'amalgamen en una pasta compacta i lleugerament esponjosa, en aquest moment mescleu la massa amb els 4 sobres blancs del refresc i posteriorment els 4 blaus. Tot seguit, aboqueu aquesta pasta sobre una llanda metál.lica revestida de paper blanc que farà de fons. Abans d'introduir la llanda al forn per a la cuita, empolvoreu sucre i canyella damunt la pasta - que li donará el toc moreno - i fiqueu-la immediatament dins el forn durant mitja hora - mes o menys - ja que, com totes les coques, sabreu que la coca estará cuita quan la punxareu amb un furgadents i aquest eixirà eixut. |
PASTISSETS
D'AMETLA
INGREDIENTS: - 1/2 kg d'ametló - 14 cullerades de sucre glaç - confitat de cabell d'àngel - 2 ous - neules
|
PREPARACIÓ:
Munteu les clares a punt de neu. Mescleu-les amb el sucre, els rovells dels ous i l'ametló fins que obtingueu una pasta fina i gens grumosa. D'aquesta massa feu-ne boletes, poseu-les sobre les neules i aplaneu-les. Amb una cullereta farciu aquestes coquetes amb una porció del confitat. Tanque-les en forma de pastisset, unteu-les amb ou i empolvoreu-les amb el sucre glaç. Fiqueu-les sobre una llanda i introduïu-les al forn de 150° durant 20 minuts |