Benvinguts



GASTRONOMIA


El sol amb les seues taronjes, l´horta, amb les millors verdures, i la mar amb els seus frescs, variats i sabrosos peixos i mariscs fan aquesta cuina insuperable.

I tot això acompanyat amb un bon vi d´Utiel-Requena i de València. Qué més vol un paladar exigent?.

Taronjes Vins de València

L´arròs gran protagonista de les seues més notables creacions, ha escrit una gran pàgina a l´història gastronòmica espanyola, i ès per això que, qui no coneix la Paella Valenciana?.

Però potser no tots tingam una idea tan clara de qué ès la paella realment, donç la mès extenguda internacionalment ha sigut la de marisc i la mixta que suma als sabrosos productes de la mar i l´horta el pollastre.

Paella Valenciana Camps d´arròs

Però el que potser no se sapiga ès que la mès "valenciana" ès la que afegeix al arròs pollastre, caragols verdura. Dien-se "marinera" a la de marisc.

I ès que per fer una bona paella, n´hi ha que contar amb els millors ingredients d´arròs,safrà, carn, peix i verdures.

Altra variant de la paella ès la Fideuà que sustitueix l´arròs per fideus, tan deliciosa com l´Arròs negre, que adquireix eixe color gràcies a la tinta de la sèpia.

Fideuà

Altra genial creació valenciana la constitueix un refresc molt peculiar, la orxata. Esta deliciosa beguda dolça i consistència pareguda a la llet s´elabora a base de xufes, planta pareguda a l´arròs, que es produix a Alboraia, poble veí a València.

Es serveix molt freda, per això es consumiex especialment a l´època estival, acompanyada d´unos Fartons, uns pastissos allargats i prims que sòn el complement indispensable per disfrutar d´esta beguda tan típica.

Xufes Orxata amb Fartons