Bitàcola d'idees
dimarts, juny 08, 2004
 
Estudiant per a exàmens
Hi ha una cosa que no aguante dels manuals de literatura. I és la pseudoliteratura (bé, més que pseudo, directament l'horrible literatura) al voltant de la literatura pròpiament dita. Per exemple: "El Curial i Güelfa és la floritura i el bordat final en la literatura catalana de l'època, la qual assoleix una vigorositat considerable amb la finor i el delicat estil d'aquesta meravellosa obra" (NOTA: aquest exemple és meu -per si no us en havieu adonat- i m'ha eixit un poc desorbitat, tot i que supose que ja m'heu captat). Ben poc científic, tot plegat. No podrien limitar-se a exposar clarament i amb exactitud les característiques estilístiques de l'obra? En qualsevol cas, perquè m'hauria d'estudiar jo aquestes bajanades? Abans que això reivindique el meu dret a fer la meua pròpia metaliteratura, que consideraria tan vàlida com la de qualsevol altre metaliterat.
Comentaris: Post a Comment

<< Home

Powered by Blogger