Bitàcola d'idees
divendres, juliol 16, 2004
 
Estupideses
Cita: "Cuando una persona desea realmente algo, el Universo entero conspira para que pueda realizar su sueño" Paulo Coelho.
 
Per favor, senyor Coelho, un poc de respecte "pel tercer món". Hi ha gent "que s'està morint de fam" i no crec que no "desitge realment" (en les seues paraules) menjar el que siga.
 
És un tòpic volgudament tercermundista i particularista extrapolable a infinitud de casos, òbviament...
 
És el que passa per llegir pseudoliteratura (aclariment: no he llegit al P. Coelho).

Comentaris:
Jero: He de confessar que he llegit Coelho. Un seu "Veronika decide morir" (me'l van regalar). Sempre he pensat que no es pot opinar d'una cosa sense coneixement de causa. I menys encara d'un llibre: cal llegir-ho SENCER per opinar-ne després. Efectivament, Coelho no deixa de formar part d'allò que tu anomenes pseudoliteratura (en la meua opinió tot o quasi tot és "pseudo"). Molt de sentimentalisme innocu i barroer que, en alguns casos aprofundeix una mica, però que no aconsegueix reeixir. Pseudomediocre, fluixet. En definitiva, paga la pena llegir-ho només quan no tens res millor a fer. I, heus ací el que vull dir: sempre hi haurà alguna cosa millor a fer.
 
Vicent Alonso i jo discrepem de la teua opinió que un llibre no es puga criticar sense haver-lo llegit. Faltaria plus! Evidentment cal estar-ne BEN informats si no has llegit l'original; però no és una condició sine qua non. Per cert a veure si m'envies el teu conte de "la rosa de paper" per a que puga criticar-lo. hehehe (segur que m'agradarà el conte, tranquil).
 
Opinar sobre un llibre sense haver-lo llegit em pareix una exasperació intel·lectual gens prudent i fal·logocèntricament prepotent. Ara bé, és cert que depén del grau de seriositat contextual amb què vulgues fer-ne l'opinió. Per a un comentari personal breu en un blog radicalment minoritari, segons es mire, tal volta siga perdonable.
 
Jero: sí, sóc jo.
 
Post a Comment

<< Home

Powered by Blogger