Bitàcola d'idees
diumenge, abril 03, 2005
 
Tele, caca
Anit, ma mare mirava la televisió. Dins la caixa boba sortia una periodista a la plaça del vaticà, que es prenia la llicència de fer preguntes estupidíssimes a la gent (supose que la tragèdia li havia eixugat tota la matèria gris). Preguntava a unes xiques joves com voldrien que fos el nou Papa. Evidentment, a preguntes nècies, respostes encara més absurdes. També preguntà si estaven d'acord amb tot el que promulgava l'església. Mira per on, em va eixir la vena còmica (amb tots els respectes pel difunt) i vaig voler estar allà. Se m'acudien milers de respostes ingenioses. M'hauria agradat tindre de fons la família de conducta en los velorios. La cosa hauria anat més o menys així:

-Vosté qui creu que deuria de ser el nou Papa?
-El que opine, senyora meua, és que no hauria d'haver un nou Papa, perquè ja tenim tots una edat en la que no estem per a aquestos teatrets. A més, ja va sent hora de crear noves religions, per que el camp anímico-metafísic està comencant a viciar-se en monopolismes poc beneficiosos per al sector. En qualsevol cas, l'única persona totalment qualificada per a ser Papa en aquestos moments sóc jo mateix, i no formaria mai part d'un club que admetés socis com jo.
-En una paraula, com li agradaria que fos el nou Papa?
-Ateu.
-Perquè?
-Està claríssim: Joan Pau II ha negat l'existència de l'infern, l'evolució natural passa per negar a continuació el cel.
-Està d'acord amb tot el que promulga l'església?
(aquesta resposta la va donar més o menys aquella xica:)-Si. Home, amb tot no es pot estar d'acord, però bé... (i a mi m'hagués agradat que havés finalitzat amb una eixida com aquesta:) per exemple, últimament ens han marejat molt amb els preservatius, al final ja no sé si puc utilitzar-los amb el meu company o no: que si condons si, que si condons no... per cert, aprofite per saludar-lo: hola, Joseba!

(Perdó per les irreverències, i espere no haver ofés ningú, tret de "la periodista").

Comentaris:
Molt bo, Josep, molt bo! Un riure que et fa d'elogi no em deixa dir res més.
 
Et remet al meu cau: http://espontaniesperaociosos.blogspot.com.
 
Post a Comment

<< Home

Powered by Blogger