Bitàcola d'idees
dijous, juny 02, 2005
 
This is the end, my friend
And in the end
The love you take
Is equal to the love
You make

"The end", Abbey Road, The Beatles


Amb aquesta cita del (com ja sabeu) meu àlbum predilecte dels Beatles (que són, com també sabeu el meu grup favorit) encapçale un post bastant especial: hui he tingut (a no ser que suspenga alguna cosa) l'última classe de filologia catalana.

David, un company de classe molt optimista i faceciós, em demanava una reflexió sobre la carrera fa uns dies i més o menys, si hagués assistit a la meua darrera classe de hui, n'hauria pogut experimentar la sensació. El professor ha acabat el temari en un quart d'hora i ens ha comunicat que el que quedava de classe el dedicaríem a dubtes i preguntes. Com que ningú en tenia i no feia massa pinta de voler "amollar-nos" li he preguntat (l'assignatura era "cultura catalana medieval", quan en realitat deuria titular-se "formació catalana medieval", la qual cosa em recorda una cita de no-se-qui que vaig llegir fa unes setmanes que afirmava que la gent solia confondre la cultura amb la formació; i evidentment tots tenim cultura, però uns estem menys formats que no altres) sobre la cultura popular. La resta de la classe se l'ha passada fent un monòleg avorridíssim que no contestava en absolut el que jo volia (ha parlat de la privacitat en l'edat mitjana).

Doncs bé, la carrera bé a ser això a grans trets: un quart de la carrera són assignatures aprofitables o salvables, però la resta és pura palla per a emplenar crèdits: el resultat és que la majoria de coses no t'interessen i acabes no sabent coses que deuries saber. De qualsevol de les formes, aquesta reflexió és mil vegades més light que la que faré en acabar (títol en ma) els exàmens. I és que, al final, el que rebran serà igual al que m'han donat: ràbia!

Comentaris:
BULLDOG

Sí, mossega sense pietat. Assistiré amb gust a l'espectacle (sempre des de la barrera).
 
Una cita molt xula, comt també la cançó. I una trista metonímia, eixa última classe. Jo també espere el comentari de després dels exàmens.

(...Because the sky
is blue
it makes me cry.)
 
Post a Comment

<< Home

Powered by Blogger