Bitàcola d'idees
dilluns, gener 17, 2005
 
Megalomania
-Elisabeth, ets la reina dels meus somnis, espere ansiós durant el dia el moment en que m'adormiré i podré fruir oníricament de la teua bellesa. Estic bojament enamorat de tu...
-...Paraaa, --amb veu coqueta-- que em treuràs els colors.
-I de Marta...
-...Qu...? Qu...? Que? eeeh?
-I d'Isabel...
-Qui és Marta?
-I d'Empar...
-Marta? Isabel? Veste'n a la merda!
-Però que he fet jo per a mereixer aquest tracte? Quan trobaré una dona que comprenga la meua megalomania amorosa?

divendres, gener 07, 2005
 
Norah, Norah
Porte tot el dia escoltant a Norah Jones. Ja feia mesos que no l'escoltava i he recordat a l'instant perquè no podia deixar d'escoltar els seus discs quan la vaig descobrir (fins que em vaig saturar de tanta malencolia). Intentar descriure amb paraules la seua música seria insultar-la, de manera que us convide a sentir-la. Seria un exercici bonic, però sempre he pensat que aquesta mena de descripcions inútils (d'una olor, per exemple, com les que apareixen a El perfum de Patrick Suskind) tenen molt poca utilitat pràctica, tot i que són molt estètiques. Com definir una olor? L'olfacte és el sentit que menys desenvolupat tenim (ens costa més ser fins a l'hora de distingir els olfactes que a l'hora de distingir colors, per exemple) i això deriva en una falta d'adjectius o de teorització. S'ha de recorrer a la metàfora o a la socorrida metonimia.

D'altra banda aquesta MERDA de blogger es nega a publicar-me el blog a la web de mural.uv.es, així que hauré de cedir (segur que ho fan a propòsit per a guanyar diners amb publicitat) i passar-me al blogspot (que odie per la seua publicitat i la horrible barreta superior).

dimarts, gener 04, 2005
 
Literatura on-line
Resulta increible la quantitat d'obres que estàn ja disponibles a internet per a la seua lectura, especialment les d'autors medievals (supose que es deurà a un fet de copirights). Podeu comprovar que en l'any del seu aniversari, es pot llegir El quixot i l'obra que se'n salva de la crema de llibres, El tirant, que tot i que no és l'esplèndida edició de 99? d'Albert Hauf (estic estalviant per a treure'm un prèstec per a comprar-lo), no deu estar malament del tot. També podeu veure la vida en vers com Ausiàs March o anar a una biblioteca i treure el llibre. De moment, aquesta és l'alternativa més seriosa a la lectura "gratuita".

Per cert, voldria comentar ara que he escrit allò de El quixot que em sembla que hi ha gent que amb açò de l'aniversari està pixant uns quants metres fora de test i parla d'Alonso Quijano com si hagués existit de veritat. També vull afegir un propòsit (ara que és l'època) d'any nou. Rellegir El Quixot, perquè vaig fruir molt en el seu dia llegint-lo.

dissabte, gener 01, 2005
 
Missatge de Santi:
Missatge del meu benvolgut amic i company de Ruta Quetzal:

¡Dejaros de pamplinas, coño, que el año empieza en julio!

Comparteixc la seua estranya, però graciosa (com sempre) manera de veure el món.


Powered by Blogger