Campanyes


 
Per a la independència dels Païssos Catalans , la defensa de la llengua catalana , passaports catalans , programes informàtics en català... 
Hi ha moltes iniciatives en marxa organitzades per varies entitats , a les quals us convidem a que hi participeu . L'únic que fa falta és entrar en les Webs exposades a continuació i adherir-se a les campanyes que promouen .
A què esteu esperant ? PARTICIPEU-HI !!!!!!!

 

Jo també em planto


Des de l'1 de gener del 2000, en Lluís
Mª Xirinacs està plantat davant del Palau 
de la
Generalitat de Catalunya de nou del matí a nou del vespre tot fent així una crida pública al poble dels Països Catalans per tal d'obrir un nou període en el camí de la sobirania plena per a la nació catalana.
Aquesta acció es mantindrà tots els dies de la setmana de manera indefinida fins el moment en què es constitueixi l'Assemblea dels Països Catalans generadora de la declaració d'independència. Col·labora-hi !
 
Web : http://www.assemblea.org/

 

 

Fes-te ciutadà català !


"La campanya “Fes-te ciutadà català !”, posada en marxa pels Joves Independentistes dels Països Catalans, pretén estendre arreu dels Països Catalans (i entre el mig milió de catalans i catalanes que viuen a l'estranger) el sentiment identitari català i, a la vegada, forçar per la via dels fets la normalització d’una situació administrativa que no es correspon amb els desitjos d’una bona part de la població catalana.
 
Web : www.independencia.org/carnet.html

 

 

Declaració Universal de drets lingüístics


Els dies 6 al 8 de juny de 1996 es reuniren a Barcelona
66 ONG, 41 Centres PEN i 41
experts en dret lingüístic de tot 
el món. La convocatòria de la Conferència Mundial de Drets Lingüístics fou una iniciativa del Comitè de Traduccions i Drets Lingüístics del PEN Club Internacional i el CIEMEN (Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions), amb el suport moral i tècnic de la UNESCO. L'Assemblea de participants aprovà la Declaració Universal de Drets Lingüístics per aclamació en un acte celebrat el dia 6 de juny al Paranimf de la Universitat de Barcelona. Els delegats de les ONG, Centres PEN i experts firmaren el document en el mateix acte, al final del qual lliuraren el text i el plec de signatures al representant del Director General de la UNESCO.
D'aquesta manera la Declaració Universal de Drets Lingüístics encetava un nou camí, el que l'ha de menar a esdevenir una Convenció Internacional de les Nacions Unides.
 
Web : http://www.linguistic-declaration.org/

 

 

Plataforma per la llengua


Després de més de disset anys d'una certa autonomia i amb la posada en funcionament, el 1983, de la Llei de Normalització Lingüística, el català, malgrat haver aconseguit uns tímids avenços en alguns àmbits, continua estancat o a la baixa en uns sectors que són d'una importància cabdal per tal de restablir la seva normalitat a Catalunya. 
En línies generals, podem afirmar que la Plataforma té tres objectius fonamentals per tal d'avançar en la qüestió lingüística: en primer lloc, denunciar i respondre les agressions a les quals és sotmesa la nostra llengua; en segon lloc, normalitzar camps concrets, com els esmentats abans, a base de campanyes que incideixin en punts molt determinats; i en tercer lloc, pressionar i exigir una nova legislació en matèria lingüística que sigui valenta i sense complexos, una nova legislació que l'actual govern costa molt que tiri endavant, tot i que és fonamental per a la salvaguarda del català.
 
Web : www.estelnet.com/plataforma

 

 

Top Level Domain For Catalonia


Catalunya no consta a la llista de països que manté
la ISO Standards Institute.
La presència en aquesta llista és el pas previ a la concessió d'un TLD. En ella hi consten regions o països com Aruba, Djibouti, Guam, Kiribati, Mayotte, Myanmar, Nauru, Saint Pierre and Miquelon, Suriname, Tokelau, Vanuatu o les Illes Cocos, tots ells amb TLD propi malgrat que, de vegades, no disposen ni de xarxa telefònica.
Adhereix-te a la campanya per aconseguir el domini .CT per a Catalunya !!
 
Web : www.domini-ct.org

 

 

Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes


La Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes és una
entitat cívica formada per associacions culturals, esportives 
i d’altres tipus amb l’objectiu comú de fomentar les seleccions esportives catalanes. Membres en són: la Unió de Federacions Esportives Catalanes, Òmnium Cultural, , el COC, la Fundació Jaume Bofill, el Fòrum Samitier, Cultura-Cat, la Penya Almogàvers, els Amics de Josep Sunyol, CDC, IC, UDC, ERC, PI, etc... 
 
Web : vilaweb.com/esports/seleccio

 

 

ADEC ( Asociació en Defensa de l'Etiquetatge en Català )


L'ADEC-Associació en defensa e l'etiquetatge en català - va nèixer el 18 de març de 1987. En aquell moment va recollir la tasca feta des del 1984 per la comissió lingüística que la Crida a la Solidaritat havia fet en l'àmbit de la defensa de l'etiquetatge en català, després que el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentación del Govern de l'Estat Espanyol va sancionar econòmicament uns industrials que van etiquetar productes en català.
 
Web : www.gencat.es/entitats/adec.htm


 

Campanya «Per un euro plural»


La imminent introducció de la nova unitat
monetària europea a Espanya ofereix una
 
oportunitat de continuar el camí del 
reconeixement de les llengües diferents del castellà ja anunciat a la Constitució, tot sintonitzant amb aquesta preocupació general per la preservació de l'insubstituïble patrimoni lingüístic europeu.  
Perquè les autoritats espanyoles no deixin passar aquesta oportunitat històrica, l'Associació Voluntariat Lingüístic us convida a adherir-vos a la campanya «Per un euro plural».
 
Web : www.arrakis.es/~montseny/euro1.html

 

 

FOCIR
Les relacions internacionals són ja imprescindibles en tots els àmbits de
l’activitat associativa i humana. En un marc d’internacionalització 
creixent, les entitats catalanes hi han participat, i hi participen, de manera molt activa amb la seva preséncia internacional.

En aquest context de globalització i internacionalització, la FOCIR agrupa associacions catalanes interessades en el foment de la seva pròpia presència internacional i de la del conjunt de la rica xarxa associactiva catalana.

El treball de la FOCIR vol permetre augmentar l’eficàcia de les nostres organitzacions no governamentals en la seva dimensió internacional. Per aquest motiu és una plataforma de suport, a través de tota una sèrie de serveis d’assessorament jurídic, d’informació i de tipus logístic. A la vegada és un centre i fòrum de reflexió i debat sobre la projecció internacional de Catalunya i de les entitats catalanes.
 
Web : http://www.focir.org/

 

 

Indexem en català


Campanya perque els motors de recerca i els índexs d'Internet tinguin en compte el català . Adreçada a tots aquells que tingueu una pàgina Web en català . Col·laboreu-hi !!
 
Web:
www.iula.upf.es/altres/pub/indexem/indexem.htm

 

 

Desmarca't


El govern de l'Estat espanyol, amb l'ordre de 15 de setembre de
2000, ha reformat el sistema i disseny de la placa de la matrícula 

dels vehicles imposant de forma
uniformitzadora i excloent la "E" 
identificativa d'Espanya, sota el pretext
d'adaptar-se a una recomanació de la Unió Europea. Amb aquesta decisió, s'ha menystingut la resolució aprovada pel Parlament de Catalunya amb 
el suport de la
pràctica totalitat de grups polítics el passat 15 de maig de 1997, on s'acordà que les matrícules incloguessin el símbol de la Unió Europea, el distintiu de Catalunya i una combinació de lletres i números, tot plegat gravat a la mateixa placa. Alhora, aquesta decisió tampoc ha tingut en compte el desig expressat aquests dies per la pràctica totalitat de sectors socials de Catalunya i dels diferents representants dels partits polítics, demanant que les noves matrícules reflectissin la realitat plurinacional de l'Estat espanyol.
 
Web : www.vilaweb.com/desmarcat

 

 

El català , llen gua oficial a Europa


La campanya "El català, llengua oficial a Europa" és una
campanya que vol estendre i
fomentar el debat a tots els àmbits 
de la societat catalana, sobre la necessitat que el català sigui una de les llengües oficials d’Europa.
El territori de parla catalana representa més del 25 per cent de la població de l’Estat espanyol. Amb 11 milions d’habitants, és una comunitat prou significativa a Europa com per obtenir el reconeixement de la seva llengua i el tracte igualitari amb la d’altres estats amb comunitats lingüístiques semblants a la nostra. Si el criteri de les dimensions de les comunitats lingüístiques no és el que s’aplica, aleshores cal aprofundir en les claus polítiques i culturals que, tot reconeixent obertament la diversitat cultural en totes les seves expressions de l’Europa comunitària, poden contribuir a construir una Europa rica culturalment, respectuosa amb la pluralitat i integradora de les diferents nacions.
 
Web : www.focir.org/especial/campanya.htm

 

 

Softcatalà ( programes en català )


Softcatalà és una organització
sense finalitat de lucre, l'objectiu 
bàsic de la qual és fomentar l'ús 
del català a la informàtica, Internet i les noves tecnologies.

Softcatalà està formada per professionals, estudiants i usuaris que abasten els camps propis d'una organització d'aquestes característiques: enginyers informàtics, filòlegs, dissenyadors i traductors que realitzen aquesta feina d'una manera desinteressada.

Softcatalà està constituïda com a associació per tal de formalitzar la situació envers la resta d'entitats i usuaris, i poder oferir un ventall més ampli de serveis; es relaciona, bàsicament, amb les universitats, les institucions i els mitjans de comunicació, amb l'objectiu d'establir vincles i adequar-se a les finalitats i a les necessitats comunes dels usuaris que volen viure la informàtica plenament en català.
 
Web : http://www.softcatala.org/
1