Simat de la Valldigna

Envoltada de muntanyes, bells paratges i horts de tarongers. Confluència d'història, tradició, cultura i natura. Simat de la Valldigna permet gaudir de l'essència del poble que encara es conserva en l'autenticitat de la terra i de la gent. Situada dins de la comarca de La Safor, en la província de València, Simat de la Valldigna forma part d'una vall anomenada La Valldigna, que constitueix una subcomarca natural rodejada per les muntanyes de la serra de Corbera al nord, la del Mondúver al sud, i, oberta cap a llevant, des d'on s'estén fins a la mar. Esta denominació, Valldigna, es remunta històricament als temps en que Jaume II el Just, en passar per l'antiga Vall d'Alfàndec, sorprès per la seua bellesa, es girà cap a l'abat del monestir cistercenc de Santes Creus, i exclamà: "Vall digna per a una monestir de la vostra religió". L'abat prosseguí: "Vall digna". Des d'eixe moment, la vall es denominaria VALLDIGNA.



  • Què veure?
  • Com arribar?


  • Què veure?

    Monestir de Santa Maria de la Valldigna

    El Reial Monestir és d'estil cistercenc. Va ser fundat l'any 1298 pel rei Jaume II El Just i va estar habitat fins l'any 1835, data en la qual es produí la desamortització de Mendizábal. En l'any 1991 va ser adquirit per la Generalitat Valenciana i a partir d'aquesta data va començar la seua restauració. El monestir va ser construït en tres fases: la implantació gòtica del segle XIV conformant l'estructura completa del conjunt al voltant del claustre d'acord als cànons del Cister, l'important renovació patida després de les greus destruccions del terratrèmol de 1396 i la seua segona renovació i definitiu enriquiment després del nou terratrèmol de 1644, amb substitucions completes i noves dependències, ja d'etapa barroca, dels segles XVII i XIII.

    Horari de visites

    Obert de Dilluns a Diumenge

    Del 15 de Juny al 15 de Setembre

    De les 10:00h fins a les 14:00h, i des de les 16:00h fins a les 20:00h.

    Del 16 de Setembre al 14 de Juny

    De les 9:00h fins a les 15:00h, i des de les 16:00h fins a les 18:00h.

    Per a més informació: www.fundaciojaumeeljust.es


    Mesquita de la Xara

    És una de les mesquites més importants de la Comunitat Valenciana. Fou construïda al voltant del segle XV per donar un lloc de pregària als musulmans que vivien després dels assentaments cristians de la Valldigna. Però el 1525 es va aprovar un decret que obligava a la conversió dels moriscos al cristianisme i poc després la mesquita es reconvertí en església dedicada a Santa Anna, l'ermita de Santa Anna. És de planta rectangular i està orientada cap al sud. Quatre pilars divideixen el seu interior en tres naus. A l'esquerra de la porta existeix una escala de caragol amb una antiga funció de minaret. La Quibla és l'element més important ja que assenyala la direcció de la Meca i per tant el lloc on els musulmans han de dirigir les seues oracions. Hui en dia podem vore també els arcs del mihrab al mur de la Quibla. A l'exterior de la mesquita, podem trobar l'antic pou de les ablucions.


    Església de Sant Miquel

    Església que fins el 1644 fou una mesquita àrab; en aquesta data es va transformar per al culte cristià, fent-se reformes i triant com a patró al Arcàngel Sant Miquel.

    L'església del segle XVI, és d'estil barroc. Té una façana austera i elevades graderies. La seua planta és de creu llatina amb una gran nau central i dos més menudes a un costat i a l'altre, amb dos altars en cadascuna d'elles, La Verge del Rosari i La Dolorosa estan al costat dret, i La Verge del Carme i Sant Josep a l'esquerre.

    Al fons dels braços del creuer estan, a la dreta El Cor de Jesús, i a l'esquerra La Immaculada. El retaule major està centrat en la imatge de Sant Miquel, i en una fornícula superior està la Santíssima Trinitat. Als costats, trobem les imatges de Bautista i Sant Francesc. Al centre del creuer s'alça la cúpula, assentada sobre quatre arcs torals. Existeix una capella, lateral a l'església, on es venera la imatge del Santíssim Crist de la Fe, patró del poble.

    Avui l'església de Sant Miquel Arcàngel, és l'actual església parroquial de la població.



    Com arribar?

    Des de València:

    Sense peatge: N-332 fins Tavernes de la Valldigna. Creuem Tavernes i continuem per la CV-50 fins a la rotonda de Benifairó-Simat agafant la CV-600 per a arribar a Simat.

    Amb peatge: AP-7 eixida 59 Cullera-Tavernes-Favara. N-332 direcció Alacant fins el desviament a Tavernes. Creuem Tavernes i continuem per la CV-50 fins a la rotonda de Benifairó-Simat agafant la CV-600 per a arribar a Simat.

    Des d'Alacant:

    Sense peatge: N-332 direcció València fins el desviament a Tavernes. Creuem Tavernes i continuem per la CV-50 fins a la rotonda de Benifairó-Simat agafant la CV-600 per a arribar a Simat.

    Amb peatge: direcció València per la AP-7 fins a l'eixida 60 Xeraco-Xeresa-Gandia. Continuem per la N-332 direcció València fins el desviament a Tavernes. Creuem Tavernes i continuem per la CV-50 fins a la rotonda de Benifairó-Simat agafant la CV-600 per a arribar a Simat.

    Des de Madrid:

    A3 direcció València fins la A7 direcció Alacant. Continuem per la A7 fins vore el desviament "Alacant per la Costa". A partir d'ací hi han dues possibilitats:

    Sense peatge: N-332 fins Tavernes de la Valldigna. Creuem Tavernes i continuem per la CV-50 fins a la rotonda de Benifairó-Simat agafant la CV-600 per a arribar a Simat.

    Amb peatge: AP-7 eixida 59 Cullera-Tavernes-Favara. N-332 direcció Alacant fins el desviament a Tavernes. Creuem Tavernes i continuem per la CV-50 fins a la rotonda de Benifairó-Simat agafant la CV-600 per a arribar a Simat.