GASTRONOMÍA

Atras

ARRÒS EN COSTRA

  • Ingredients per a 4 persones
    • 100 g de cigrons previament remullats en agua y sal la nit anterior;
    • 300 g d'arròs
    • 2 butifarres
    • 4 ous
    • 2 cebes
    • 1 cap d'all;
    • 1 creïlla
    • 1 pilota
    • 1 fulla de llorer;
    • 1 got d'oli d'oliva;
    • Assafrá
    • sal 

     

    Preparació de la costra:

    S'agafen les clares de l'ou i es batixen hasta que s'alsen, a continuació, li posen les yemes i el julivert.

ARRÒS EN FORN

Ingredients per a  6 persones

  • 400 g. d'arròs
  • 100 g. de cigrons cuits.
  • 1 creïlla
  • 3 tomaques.
  • 2 butifarres
  • 1 cap d'all.
  • 250 g. de costilles de cerdo.
  • Oli d'Oliva.
  • Assafrà.
  • Sal.

 

Preparació

Medir l'arròs amb una tasa i calcular el doble d'aigua. Tirar-li sal i posar-ho a bollir. Possar l'oli en una paella i fregír les costelles de cerdo tallades a troços. Pelar la creïlla i tallarla en rebanades no molt fines, afegirles a la paella i dorarles un poc. Agregar-li els cigrons. Añadir una tomaca pica, sense pell i sofregír-ho uns minuts.

A continuació afegir les butifarres i l'arròs. Colocar-ho en una cassola de fang i posar aigua bollint, junt l'assafrá. Possar damunt l'arròs, tomaques a rebanades i el cap d'alls. Clavar-la al forn durant uns 40 minuts.

 

COQUES DE DACSA

INGREDIENTS: Farima de blat, Farina de dacsa, aigua, oli i sal.

El relleno típic es  compossa de: ou dur rallat, atún i tomaca fregida. Pots posar-li si vols anchoves..

PREPARACIÓ: Possar a calentar una plantxa / paella a alta temperatura i posar unes gotes d'oli (no molt), per a que no s'apegue.

     Traure les coques de dacsa  del congelador i, sense deixar que es descongele, possar directament a la paella previament calentada.

     Torrar les coques de dacsa un minut i pegar-li la volta.

 

CONEJO AL AJILLO

INGREDIENTS (4 persones):

1conill de 1,500
Sal
PImienta
2 Fulles de llorer
1 cap d'alls
2 O 3 reametes de julivert
Mig got de vinagre
Mig got d'aigua
Mig got d'oli

PREPARACIÓ: Es trosseja el conill a troços i es possa sal i pimienta, es possa en una cassola el mig got d'oli junt a uns alls tallats  en llamines, es possa conill i es dora, cuant estiga mig fet s'agreguen les dos fulles de llorer i  s'acaba de dorar el conill, cuant estiga dorat li llevem els alls, i després, en un morter fem una picaeta en la mitat del cap d'alls i les rametes de julivert a més tirem mig got de vinagre i d'aigua i ho mesclem. A continuació añadim el conill deixant-lo fer a foc lent.

FIDEUÀ

INGREDIENTS (4 persones):

400 gr. fideus grossos, 200 gr. rap, 2 sepies, 8 llagostins, 2 dents d'all, 4 tomaques de pera madures, una cullerada de primento dolç, assafrá, sal, 100 cc. oli d' oliva, caldo de peix (aproximadament 1 litro o algo més). Admiteix igualment peixos de roca, salmonets, dorada, rosada o cualsevol altre peix de carn blanca. Puguem possar mejillons e inclus cigales menudes.
 

 

PREPARACIÓ:     Frig el peix primer i després el marisc.
En el mateix oli, dorem l'all picat fi, i cuant estiga dorat afegim la tomaca pelada i el primento picat ,i possar el caldo calent. Deixa coure a foc mig uns 4 minuts, i a continuació agreguem el assafrá i els fideus . Deixa coure a foc alt uns 5 minuts, i baixa despres el foc i cou altres 5 minuts. En este punt afegim el peix reservat, deixa coure altres 5 minuts. Incorporem el marisc, un poc de sal,i deixem acabar la cocció uns minuts, lo just per a que els fideus estiguen al punt.

PASTISSETS DE MONIATO I AMETLA

Pasta de fora, dues classes. Primera: una tassa gran d'oli, una de farina i una d'aiguardent de pastes. Segona: 6 unces de sagí (180 gr.), 12 de sucre ( 360 gr.), 2 ous, 2 copetes d'ans dolç i 24 unces de farina (720 gr.).

La pasta de dins és la mateixa del "moniato sant" que figura vora l'arnaí. I és convenient de preparar-la vespra de fer els pastissos. Es pasta bé la massa de fora i van fent-se'n coquetes d'uns 10 a 12 centmetres de diàmetre. Damunt cada coqueta, a un costat, es posa una bona cullerada de moniato dolç i es doblega l'altre costat de la coqueta per damunt. Abans de ficar-los al forn es mullen els pastissos amb clara d'ou, sucre i polsims de canella.