Reflexió

Aquest projecte ha estat tot un repte ,ja que partia d'una situació de total ignorància en la matèria. La comprensió del concepte bàsic de vincle m'ha resultat prou fàcil, durant anys he estat consultant l'Enciclopèdia Encarta que funcionava amb vincles interns. Tal volta el concepte global d'hipertext no he acabat d'entendre fins a quin punt podem jugar amb ell. Durant anys hem estat inmersos en una cultura on les opcions que se'ns han donat per a interactuar amb el mitjà han estat mínimes, líneals i molt simples, començant pels llibres on esculls el transcurs de la història i acabant per l'escasa interactivitat de les televisions digitals.

L'hipertext obre una sèrie de portes a la llibertat d'elecció del lector o navegador que, fins ara, no havíem conegut. Pense que la llibertat no rau en el punt de que nosaltres puguem escollir més o menys opcions/eleccion dins d'una llista, sinó en el fet de que , per primera volta, tenim la potestat de ser nosaltres els que creem les possibilitats d'elecció. Ja no estem parlant de l'escriptor que té unes habilitats especials que li permeten crear una obra on el lector es "lliure" d'escollir entre les diverses opcions que se li donen. Ara qualsevol, amb uns mínims coneixements, pot crear un context totalment hipertextual on pots anar , avant, darrere, crear bucles infinits de informació, jugar amb el internauta,...Però el més important és que la teva obra pot quedar oberta per a que qualsevol la continue, com en el cas del text "Nosotros", o simplement a través dels enllaços a altres espais.

Per aquests motius, pense que la base de l'hipertext és l'enllaç i així ho he intentat plasmar en el meu projecte. L'enllaç com a una porta a informació que complementa el nostre saber i ens porta a descobrir noves webs que alhora complementen la seva informació amb altres webs i així en un cercle infinit o definit pel propi usuari.

Anar al projecte individual
Tornar al portfolio