FESTES I ACTIVITATS ESPORTIVES

FESTES I ACTIVITATS ESPORTIVES


sol    A Antella es celebren les festes patronals a l'estiu, en honor al Crist de l'Agonia, i en Desembre, en honor a la Puríssima. A l'estiu solen començar a finals de Juliol i acaben amb el dia del patró el dia 6 d'Agost. Mentre que en hivern, només es celebren durant els dies 7,8 i 9 de Desembre.


ball

    Sens dubte és a l'estiu, quan les festes tenen un major contingut en actes de tot tipus: revetlles a l'aire lliure, concurs de paelles, certamen de bandes de música, sopars al carrer, jocs infantils, espectacles de varietats, ofrena de flors al patró, castells de foc, cordades a l'Assut, concursos esportius,...

    Els encarregats d'organitzar i traure els diners per pagar les festes són els FESTERS d'eixe any, un grup de joves que durant tot l'any es dediquen a fer loteria, rifes, bingo,festes,...el que siga per recollir molts diners i poder fer unes bones festes. I són els que ho gestionen tot durant les festes, i els que fan tota la feina que açò suposa. El dia del patró, es visten amb vestits de gala per acudir a la missa i a la provessó.

    També es celebren a l'estiu les festes de MOROS I CRISTIANS, tot i que abans teníen una major participació, encara són molt populars.

    De totes formes, a l'estiu, encara que no siguen les festes, sempre s'hi està molt bé. Anem a banyar-nos al riu, i a prendre el sol, durant el dia, i per la nit hi ha "Els barracons", que són uns bars, situats a l'aire lliure, al costat de l'Assut on pots anar a prendre algo, sentir música, xarrar amb els amics,... sentint com a fons el so del corrent de l'aigua del riu.

bici

    L'esdeveniment esportiu més important de l'estiu és la celebració del TRIATLÓ D'ANTELLA, el qual fou l'any passat, prova del campionat nacional, i al qual acudeixen triatletes de totes les provínicies d'Espanya. Es composa de tres proves: La primera és nadant, i comença en l'Assut. Després fan un recorregut en bicicleta fins al Pantà de Tous i donant la volta a tota la Vall. I Finalment fan una cursa a peu pel poble i les rodalies. L'encarregat d'organitzar-ho és el CECA (Centre Esportiu i Cultural d'Antella).

    Durant tot l'any es practica a Antella el PIRAGÜISME. La penya piragüista d'Antella és una de les més important d'Espanya i fou fundada a la dècada dels seixanta. Compta amb nombrosos èxits tant a nivell de la Comunitat com a nivell estatal.

    També és molt popular practicar la pesca al riu Xúquer, la caça, i altres esports de muntanya com el senderisme, o fer acampades en el Barranc de la Manyana.
  Casa de les piragües          Piragüista entrenant             Pesca Piragües Piragües pesca


Podeu fer click per ampliar-les