TORNAR ARRERE

BIOGRAFIA DE JOSÉ MARTÍ

 

 

José Martí i Garrigues va nàixer fa més de vuitanta anys a la comarca valenciana de la Ribera Alta. Des de ben menut va despertar curiositat pels colors. Gràcies a la seua infantesa a un poble agrícola, la natura li va despertar l'amor per la pintura i per allò viu. D'ací que a la seua obra treballe els colors vius, i l'expressió dels colors com a màxim exponent.

 

De jove va començar a pintar i a dibuixar, i es va endinsar al món de la pintura. Va viatjar a Paris als anys seixanta, a buscar fortuna, però no va ser massa afortunat. Eren els anys de la independència d'Argèlia, de les revoltes estudiantils, de vegades es veia enmig d’una manifestació, però ell sempre ha tingut clar que el que volia era pintar.

 

A Paris va conèixer les noves corrents artístiques, però no va poder seguir més temps, va haver de tornar a València, i va començar a treballar com a pintor.

 

La veritat es que anava per les cases pintant tan sols per a guanyar-se la vida, la seua vertadera vocació era i és la pintura expressiva. Ha donat la seua vida per la pintura, els seus estalvis se'ls gastava i se'ls gasta pintant.

 

Sempre li han faltat recursos per a dur a terme la seua afició. Ara té una oportunitat, en la part última de la seua vida, de treure tot allò que encara li queda dins. Ara  JOSÉ MARTÍ té l'oportunitat i el recolzament que li ha faltat sempre.

 

EXPOSICIONS

 

JOSÉ MARTÍ ha exposat en nombrosos pobles de la ribera i de la costera, com a Xàtiva o Alberic, i ha venut gran quantitat de quadres. Ara ell necessita una espenta, un colp que el faça ser més conegut.

 

Necessita que es done a conèixer el seu treball a més gent, necessita un vincle d'unió amb el públic, un recolzament que mai ha tingut per a la seua vocació, per a la seua vida: la pintura.