Ensalada valenciana
COMENSALS: 4
persones
TEMPS: 10minuts
DIFICULTAT: fŕcil
INGREDIENTS:
- enssisam
- tomaca
- rabans
- ou dur
- Atun
- ceba tendra
- olives
- oli d'oliva
- vinagre de vi
- sal
ELABORACIÓ:
- Es neteja l’enssisam i es talla.
- Es llaven les tomaques i es tallen a rodanches.
- els rábans es llaven i ees lleva la pell o simplement s’obrin.
- Es cou l’ou per a fer-lo dur. Es deixa gelar i es talla en rodanches també.
Ensalada d'espinacs
COMENSALS: 4 persones
TEMPS: 5minuts
DIFICULTAT; fŕcil
INGREDIENTS:
- un manoll d’espinacs tendres
- 100 grams de bacon
- 4 champinyons
- lamines de formatge parmesano
- vinagre balsŕmic
- sal i pimienta
ELABORACIÓ:
- Llavar molt be les espinacs i apartar les fulles més tendres. Hui en dia algunes fruteries o supermercats venen fulles tendres d’espinacs en bossa.
- Talla el bacon en tires i fregis-los en una sarten a foc lent. No fa falta afegir oli, perquč ja porta prou grasa. Una volta fregits y cruixents, col·loca els trossos damunt d’un paper de cuina per a que s’absorbisca la grasa.
- Llavar be els chanpinyons. Procurar que siguen champinyons del temps. Tallar els champinyons en lamines i col·locar en la font damunt de les espinacs. Ficar damunt els trossets de bacon.
- Posar les lamines de formatge parmesano damunt de les espinacs, els champinyons i els trossos de bacon. Sazonar amb sal gorda i pimienta negra.
- Tirar per damunt l’oli d’oliva i el vinagre balsŕmic.
Ensalada de pinya i pollastre
COMENSALS: 4
TEMPS: 5 minuts
DIFICULTAT: Fŕcil
INGREDIENTS:
- 2 Pechuges de pollastre cuites
- 1 tasa de salsa maionesa
- 1 tasa d’api cru picat
- 4 rodanches de pinya al natural o de conserva
- Anous picades
ELABORACIÓ:
- Talla a taquets el pollastre y la pinya .
- afegeix l’api, las anous y la salsa maionesa. remenja-ho y deixa-ho reposar en la nevera.
- Presenta-ho en un plat pla.
SUGERENCIES:
Pots afegir un pot de dacsa cuita i substituir la pinya per trossos de poma pelada, si t’agradŕ mes que la pinya.