Ensalada valenciana                 

COMENSALS: 4 persones

TEMPS: 10minuts

DIFICULTAT: fŕcil

INGREDIENTS:

-         enssisam

-         tomaca

-         rabans

-         ou dur

-         Atun

-         ceba tendra

-         olives

-         oli d'oliva

-         vinagre de vi

-         sal 

 

ELABORACIÓ:

-              Es neteja l’enssisam i es talla.

-         Es llaven les tomaques i es tallen a rodanches.

-         els rábans es llaven i ees lleva la pell o simplement s’obrin.

-         Es cou l’ou per a fer-lo dur. Es deixa gelar i es talla en rodanches també.

 

Ensalada d'espinacs               

COMENSALS: 4 persones

TEMPS: 5minuts

DIFICULTAT; fŕcil

INGREDIENTS:

-         un manoll d’espinacs tendres

-         100 grams de bacon

-         4 champinyons

-         lamines de formatge parmesano

-         vinagre balsŕmic

-         sal i pimienta

         

ELABORACIÓ:

-         Llavar molt be les espinacs i apartar les fulles més tendres. Hui en dia algunes fruteries o supermercats venen fulles tendres d’espinacs en bossa.

-         Talla el bacon en tires i fregis-los en una sarten a foc lent. No fa falta afegir oli, perquč ja porta prou grasa. Una volta fregits y cruixents, col·loca els trossos damunt d’un paper de cuina per a que s’absorbisca la grasa.

-         Llavar be els chanpinyons. Procurar que siguen champinyons del temps. Tallar els champinyons en lamines i col·locar en la font damunt de les espinacs. Ficar damunt els trossets de bacon.

-         Posar les lamines de formatge parmesano damunt de les espinacs, els champinyons i els trossos de bacon. Sazonar amb sal gorda i pimienta negra.

-         Tirar per damunt l’oli d’oliva i el vinagre balsŕmic.

 

Ensalada de pinya i pollastre

 

COMENSALS: 4

TEMPS: 5 minuts

DIFICULTAT: Fŕcil

INGREDIENTS:

-         2 Pechuges de pollastre cuites

-         1 tasa de salsa maionesa

-         1 tasa d’api cru picat

-         4 rodanches de pinya al natural o de conserva

-         Anous  picades

 

ELABORACIÓ:

-         Talla a taquets el pollastre y la pinya .

-         afegeix l’api, las anous y la salsa maionesa. remenja-ho y deixa-ho reposar en la nevera.

-         Presenta-ho en un plat pla.

 

SUGERENCIES:

Pots afegir un pot de dacsa cuita i substituir la pinya per trossos de poma pelada, si t’agradŕ mes que la pinya.

 

INICIO