Cassola al forn
COMENSALS: 4
TEMPS: 1 hora
DIFICULTAT: fàcil
INGREDIENTS:
- ¼ kg de costelles de porc
- 3 botifarres
- 1 ceba d’alls
- 2 tomaques
- 4 creïlles
- Mig quilo d’arròs
- Safrà
- Sal
- Oli
ELABORACIÓ:
- Primer posem a bullir les costelles
- En la paella sofregim les creïlles a rodanxes
- La tomaca també la tallem a rodanxes
- A la cassola posarem el mig quilo d’ arros, les creïlles, les botifarres i les costelles. Després afegirem el caldo de les costelles i posarem un poc de sal i de safrà.
- Per damunt de la cassola posarem els trossos de tomaca.
- Per últim clavarem la casola al forn durant una mitja hora.
Paella
COMENSALS: 4 persones
TEMPS: 1 hora
DIFICULTAT: mitja
INGREDIENTS:
- ½ kg de pollastre trossejat
- ½ kg de carxofes
- ¼ kg de conill
- ¼ kg de faves
- ¼ kg de pêsols
- 1 tomaca ratllada
- 400 grams d’arrôs
- Mig got d’oli
- Sal
- Safrà
- 1 fulla de llorer
- 18 pilotes de porc
ELABORACIÓ:
- primer posem oli a la paella i sofregim la carn poc a poc.
- A continuació afegim les carxofes, la sal, els pesols i les faves.
- Quan tot açò ja està ben sofregit posem la tomaca.
- Desprès omplim la paella d’aigua fins a les anses.
- Quan arranque a bullir afegim el safrà i ho deixem uns 30 minuts a foc mitjà.
- Podem afegir una fulla de llorer.
- Finalment afegirem l’arròs i les pilotes de porc per que es coga durant uns 20 minuts a foc lent.
Arròs
d'estiu
COMENSALS: 4 persones
TEMPS: 30 minuts
DIFICULTAT: fàcil
INGREDIENTS:
- 1 got d’arròs
- 1 llanda de tonyina
- 3 ous durs
- 1 “pimentó” roig
- ½ lletuga en juliana (tallada)
- 1 llanda de pèsols
- 1 llanda xicoteta d’olives
ELABORACIÓ:
- Primer en de bullir l’arròs.
- Després bullim els ous durant 25 minuts.
- Quan els ous estiguen refredats els trossejarem.
- Es següent pas serà trossejar la resta dels ingredients I barrejar-los en un bol juntament amb l’arròs i els ous.
- Per últim afegim la sal.
TOC ESPECIAL:
- Podem afegir oli cru o maionesa, al gust de cadascú.