Fideuada                                           

COMENSALS:4

TEMPS: 1 hora i 30 minuts

DIFICULTAT: mitja

INGREDIENTS:

-         500 grams de fideus grossos

-         1 ceba

-         3 alls

-         1 cullerada de pebre (pimentón) mòlt

-         500 grams de morralla de peix (Peix per a bullir)

-         1 porro

-         1fulla d’api

-         1 sepia gran

-         12 gambes

-         12 clòtxines

-         3 cullerades (soperes) d’oli

ELABORACIÓ:

-         En primer lloc agafem tota la morralla i la bullim.

-         En una paella sofregim les gambes i les reservem.

-         Desprès sofregim la ceba i els alls i a continuació la sepia i el pebre mòlt.

-         Quan estiga tot sofregit ho posem en una paella i afegim el caldo de la morralla, el api i el porro tallat a trossos.

-         Quan arranque a bullir afegim els fideus, les clôtxines i les gambes i ho deixem coent 1 hora aproximadament a foc lent fins que el caldo s'evapora.

TOC ESPECIAL:

-         Si es queda la paella sense caldo i el fideu no està ben cuit podem afegir un poc més de caldo o aigua.

 

Arròs caldos

COMENSALS: 4

TEMPS: 1 hora

DIFICULTAT: Fàcil

INGREDIENTS:

-         un conill

-         pollastre

-         pilota

-         arròs

-         oli

-         bajoqueta ampla

-         fesols tendres

-         “pimentó” roig

-         Tomaca

-         Sal

-         Safrà

ELABORACIÓ:

-         En una paella es posa l’oli i es sofreix el conill i el pollastre. Quan està ja sofregit del tot, s’afegeix el “pimentó”, la tomaca, la verdura i desprès la pilota que es fa en xicotetes boles.

-         S’afegeix l’aigua, es deixa bullir durant mig hora i es posa l’arròs juntament amb el safrà i la sal.

-         Es deixa bullir durant 25 minuts.

Creïlles en caldo

COMENSALS: 4

TEMPS: 1 hora i 15 minuts

DIFICULTAT: mitja

INGREDIENTS:

-         1 ceba ratllada

-         1 tomaca

-         1”pimentó” sec

-         1kg de creïlles

-         2 o 3 dents d’all

-         2 fulles de llorer

-         2 cullerades d’oli

-         1 cullerada de pebre dolç

-         1 litre d’aigua

-         1 poc de bacallà

-         safrà

 

ELABORACIÓ:

-         sofregir la ceba, la tomaca i el pebrot a foc lent.

-         Desprès cal afegir les creïlles tallades a rodanxes.

-         Quan està tot sofregit, s’ha de posar una cullerada de pebre dolç, una pastilla de ave-crem de Peix, un poc de safrà i dos cullerades d’oli.

-         A contiuació agafem un perol i posem aproximadament un litre d’aigua junta amb tota la resta d’ingredients sofregits.

-         Ho posem a bullir durant un hora.

-         Finalment bullim dos ous (sense corfa) i el bacallà i ho posem tot en un plat.

 

TOC ESPECIAL:

Per acompanyar el nostre dinar podem fer un poc d’all i oli.

 

INICIO