Fideuada
COMENSALS:4
TEMPS: 1 hora i 30 minuts
DIFICULTAT: mitja
INGREDIENTS:
- 500 grams de fideus grossos
- 1 ceba
- 3 alls
- 1 cullerada de pebre (pimentón) mòlt
- 500 grams de morralla de peix (Peix per a bullir)
- 1 porro
- 1fulla d’api
- 1 sepia gran
- 12 gambes
- 12 clòtxines
- 3 cullerades (soperes) d’oli
ELABORACIÓ:
- En primer lloc agafem tota la morralla i la bullim.
- En una paella sofregim les gambes i les reservem.
- Desprès sofregim la ceba i els alls i a continuació la sepia i el pebre mòlt.
- Quan estiga tot sofregit ho posem en una paella i afegim el caldo de la morralla, el api i el porro tallat a trossos.
- Quan arranque a bullir afegim els fideus, les clôtxines i les gambes i ho deixem coent 1 hora aproximadament a foc lent fins que el caldo s'evapora.
TOC ESPECIAL:
- Si es queda la paella sense caldo i el fideu no està ben cuit podem afegir un poc més de caldo o aigua.
Arròs caldos
COMENSALS: 4
TEMPS: 1 hora
DIFICULTAT: Fàcil
INGREDIENTS:
- un conill
- pollastre
- pilota
- arròs
- oli
- bajoqueta ampla
- fesols tendres
- “pimentó” roig
- Tomaca
- Sal
- Safrà
ELABORACIÓ:
- En una paella es posa l’oli i es sofreix el conill i el pollastre. Quan està ja sofregit del tot, s’afegeix el “pimentó”, la tomaca, la verdura i desprès la pilota que es fa en xicotetes boles.
- S’afegeix l’aigua, es deixa bullir durant mig hora i es posa l’arròs juntament amb el safrà i la sal.
- Es deixa bullir durant 25 minuts.
Creïlles en caldo
COMENSALS: 4
TEMPS:
1 hora i 15 minuts
DIFICULTAT: mitja
INGREDIENTS:
- 1 ceba ratllada
- 1 tomaca
- 1”pimentó” sec
- 1kg de creïlles
- 2 o 3 dents d’all
- 2 fulles de llorer
- 2 cullerades d’oli
- 1 cullerada de pebre dolç
- 1 litre d’aigua
- 1 poc de bacallà
- safrà
ELABORACIÓ:
- sofregir la ceba, la tomaca i el pebrot a foc lent.
- Desprès cal afegir les creïlles tallades a rodanxes.
- Quan està tot sofregit, s’ha de posar una cullerada de pebre dolç, una pastilla de ave-crem de Peix, un poc de safrà i dos cullerades d’oli.
- A contiuació agafem un perol i posem aproximadament un litre d’aigua junta amb tota la resta d’ingredients sofregits.
- Ho posem a bullir durant un hora.
- Finalment bullim dos ous (sense corfa) i el bacallà i ho posem tot en un plat.
TOC ESPECIAL:
Per acompanyar el nostre dinar podem fer un poc d’all i oli.