Macarrons
COMENSALS: 4
TEMPS: ½ hora
DIFICULTAT: fàcil
INGREDIENTS:
- ½ kg de macarrons
- ¾ de tomaca natural
- ¼ de formatge ratllat (opcional)
- ½ kg de magre picat
- 1 pastilla d’ ave-crem
- ½ got d’oli
- Sal
ELABORACIÓ:
- Es porta a ebullició l’aigua amb els macarrons, la pastilla d’ave-crem i un poc de sal, uns 10 minuts aproximadament.
- Es sofregix el magre picat amb la tomaca.
- A continuació es barreja tot i es posa a una cassola.
- S’afegeix el formatge ratllat i es posa al forn durant 5 minuts.
Canelons
COMENSALS: 4
TEMPS: 45 minuts
DIFICULTAT: difícil
INGREDIENTS:
- 250 grams de magre picat
- 3 cuixes de pollastre
- 4 fetges de pollastre
- Llet
- Oli d’oliva
- 2 ous
- 1 cervellet
- 100 grams de fetge de porc o ternera
- Farina
- Sal
ELABORACIÓ:
Farcit
- es couen les cuixes de pollastre, els fetges de pollastre i el cervellet.Una vegada cuit es desossa i es passa per la batedora.
- Ara agafem una paella i posem un poc d’oli per a fregir el magre i el fetge de porc o ternera.
- El fetge després es passa per la trituradora.
- A continuació en una paella es posen 2 o 3 cullerades d’oli i es sofrigen 2 o 3 cullerades de farina. Una vegada la farina al punt, es posa un got de llet.
- Per últim afegim tots els ingredients a la paella i els regirme durant 2 o 3 minuts.
Pasta de caneló
- Agafem un plat i posem quatre cullerades de farina i un got de llet i anem movent-ho fins que la farina es desfasa.
- Quan ja estiga la farina desfeta afegim els ous i els batem amb la pasta que se’ns ha format.
- Una vegada feta la pasta agarrem una paella xicoteta per a fer les truites. Cada vegada que fem una truita afegirem una cullerada sopera de pasta a la paella i un poc d’oli. No les tindrem molta estona al foc (sobre uns 2 o 3 minuts).
- Farem unes 20 truites.
Bechamel
- en una cassola posem una cullerada d’oli, dos cullerades soperes de Farina i un litre de llet i anem regirant-ho a foc lent 10 minuts (fins que aplegue al bull). Al final li afegim un poc de anou moscada.
PRESENTACIO DEL PLAT
- Una vegada fetes les truites les farcim amb tota la carn i les posem en una cassola.
- Finalment per damunt de la cassola afegirem la bechamel realitzada previament i posarem els canelons al forn durant uns 20 o 30 minuts.