Macarrons

COMENSALS: 4

TEMPS: ½ hora

DIFICULTAT: fàcil

INGREDIENTS:

-         ½ kg de macarrons

-         ¾ de tomaca natural

-         ¼ de formatge ratllat (opcional)

-         ½ kg de magre picat

-         1 pastilla d’ ave-crem

-         ½ got d’oli

-         Sal

 

ELABORACIÓ:

-         Es porta a ebullició l’aigua amb els macarrons, la pastilla d’ave-crem i un poc de sal, uns 10 minuts aproximadament.

-         Es sofregix el magre picat amb la tomaca.

-         A continuació es barreja tot i es posa a una cassola.

-         S’afegeix el formatge ratllat i es posa al forn durant 5 minuts.

 

Canelons

COMENSALS: 4

TEMPS: 45 minuts

DIFICULTAT: difícil

INGREDIENTS:

-         250 grams de magre picat

-         3 cuixes de pollastre

-         4 fetges de pollastre

-         Llet

-         Oli d’oliva

-         2 ous

-         1 cervellet

-         100 grams de fetge de porc o ternera

-         Farina

-         Sal

ELABORACIÓ:

Farcit

-         es couen les cuixes de pollastre, els fetges de pollastre i el cervellet.Una vegada cuit es desossa i es passa per la batedora.

-         Ara agafem una paella i posem un poc d’oli per a fregir el magre i el fetge de porc o ternera.

-         El fetge després es passa per la trituradora.

-         A continuació en una paella es posen 2 o 3 cullerades d’oli i es sofrigen 2 o 3 cullerades de farina. Una vegada la farina al punt, es posa un got de llet.

-         Per últim afegim tots els ingredients a la paella i els regirme durant 2 o 3 minuts.

Pasta de caneló

-         Agafem un plat i posem quatre cullerades de farina i un got de llet i anem movent-ho fins que la farina es desfasa.

-         Quan ja estiga la farina desfeta afegim els ous i els batem amb la pasta que se’ns ha format.

-         Una vegada feta la pasta agarrem una paella xicoteta per a fer les truites. Cada vegada que fem una truita afegirem una cullerada sopera de pasta a la paella i un poc d’oli. No les tindrem molta estona al foc (sobre uns 2 o 3 minuts).

-         Farem unes 20 truites.

Bechamel

-         en una cassola posem una cullerada d’oli, dos cullerades soperes de Farina i un litre de llet i anem regirant-ho a foc lent 10 minuts (fins que aplegue al bull). Al final li afegim un poc de anou moscada.

PRESENTACIO DEL PLAT

-         Una vegada fetes les truites les farcim amb tota la carn i les posem en una cassola.

-         Finalment per damunt de la cassola afegirem la bechamel realitzada previament i posarem els canelons al forn durant uns 20 o 30 minuts.

 

INICIO