Mantecats
COMENSALS: 4 persones
TEMPS: 45minuts
DIFICULTAT: mitjà
INGREDIENTS:
- 500 grams de sagí
- 150 grams de sucre
- 500 grams de farina
- 2 rovells d'ou
- canella
- ralladura de llima
- armela molta o en gra(segons gusts i consums)
ELABORACIÓ:
Batre durant un bon temps el sagí, afegir els dos rovells i el sucre. Tornar a batre be tota la mescla i quan este tot ben unit afegir la farina, la canella i la ralladura de llima.
Se treballa extenguent la massa sobre la taula i se talla en la forma que se desige (usualment en forma redona, pero també se li pot donar forma ovalada o estrelada).
Precalfar el forn a 180º. Colocar els mantecats en les plaques i introduir-los en el forn fins que estén cuits i siguen de color dorat (20 minuts aproximadament). Polsejar en sucre glass.
L'elaboració d'este postre és prou senzilla i com dic sempre, si ho feu vosatros no tastareu res millor..Encara que la pràctica fa la perfecció, no vos desanimeu si algun postre no vos ix a la primera, que ya eixirà a la segona.
Pastis de formatge
COMENSALS: 4
TEMPS: 1 hora
DIFICULTAT: fàcil
INGREDIENTS:
- 3 ous
- 8 cullerades de sucre
- 3 cullerades de maizena
- mig got d’aigua
- 8 quesitos
- 2 danones blancs
- 1 danone de llima
- Pases de carinto (es posen a remulla tota la nit)
ELABORACIÓ:
Tot batut i es posa en el mol untat de Tulipan al forn ben calent.
Si poses pases les poses 10 minuts de estar el pastel en el forn y uns 30 minuts.
Pastis d'
ametla
COMENSALS: 4 persones
TEMPS: 45minuts
DIFICULTAT: mitja
INGREDIENTS:
- 500 gr. d’ametla molta
- 300 gr. De sucre + 100 gr per al almívar I la clara montada
- 4 ous
- ½ quarta de anous
- 1 llima rallada
- 3 oblees
- Un poc d’almívar
ELABORACIÓ:
En un bol es posa l’ametla ,els 4 ous menys una clara, el sucre i la llima rallada; es mescla tot i es fan dos parts en la pasta. Una de elles s’estén en un molde en les oblees baix, damunt es posen unes anous. En un caso es fa un poc d’almívar (50 gr.) i es tira damunt de la anou; després es cobreix amb lastra meitat de la pasta, i per últim, es monta la clara que hem reservat a punt de neu ben dura; se li afegeix un poc de sucre i amb una manga pastelera, es formen uns quadros i dins de cada quadro es posa una anou sencera. Es cou aproximadament mig hora.