RECEPTES
D'ARROSSOS
Paella
negra NGREDIENTS: |
![]() |
Paella Valenciana INFREDIENTS: *Un
pollastre d'un quilo, correctament trossejat; Paella i oli a un foc de
flama; quan l'oli és prou calent se li tira un grapadet de sal i després
el pollastre i el magre; es regiren fins que comencen a daurar-se, moment
en què s'afegiran la bajoqueta i la tomaca; se'ls peguen voltes i més
voltes; ben sofregit el conjunt, es tira el pebre-roig i s'aboca
immediatament el litre d'aigua (que es tindrà a mà, perquè el pebre-roig
no es creme); es posen tot seguit els fesols tendres de la tavella, i del
garrofó, el safrà i el pessic de pebre-negre en pols. A foc de flama
viva es deixa bullir fins que tot estiga cuit; és el moment d'abocar
l'arròs, afegint-li abans l'aigua que haja perdut pel bull, i es tasta de
sal; la cocció prossegueix durant 10 minuts; i, a foc gradualment
rebaixat, altres 10 minuts. Ja eixut, es deixa uns pocs minuts sobre el
foc sense flama (ni tions fumejants), que socarrarà i caramel.larà l'arròs
de la capa inferior, i formarà el deliciós socarrat. Treta del foc, es
deixa reposar un minut o dos. Sovint s'acompanya, en anar a menjar-la, de
llima partida en quarts. |
Arròs
de fesols i bledes
INGREDIENTS: *
20O gr. de bledes ben tendres (blanquinoses i de mateta); |