RECEPTES DE CARNS

Sang en ceba

INGREDIENTS:

La sang sol vendre's als mercats i carnisseries ja bullida, i de bou (la de porc és consumeix amb la confecció de botifarres). Una quarta de quilo en serà prou per a 4 racions; i mig quilo de ceba picada, 100 gr. d'oli, sal, orenga i un fragment de vitet. Un all.

La sang se sofrig, a trossets quadrats; s'aparta en un plat, i en el mateix oli se sofrig un all a trossets i la ceba; als cinc o sis minuts s'afegeix el vitet i abans que la ceba estiga molt fregida s'incorpora la sang i uns polsims d'orenga. A foc molt moderat va pegant-se voltes al conjunt uns minuts fins que tot estiga ben mesclat i solsit, i es procura que no quede sec, sinò melós

 

Empanades de pollastre

INGREDIENTS:

Per a obtindre deu o dote empanades, ens caldra preparar
Un quart de quilo de pasta; 250 gr. de farina, 60 gr. de sagí i 60 gr. de mantega de vaca o de margarina, tres cullerades d'aigua freda, mitja culleradeta de sal. La farina i la sal les passarem per un sedàs dins d'un atifell de suficient fondària, i amb el sag i la mantega o la margarina, trossejades, ho barrejarem tot amb els dits fins obtindre una pasta com de pa.

Sostenint la pasta a la mà, ruixarem amb l'aigua l'atifell, procurant escampar-la tot per igual; tornant a deixar-hi la pasta, seguirem assaonant-la fins que no s'apegue al recipient; després escamparem un poc de farina damunt d'una taula i treballarem de bell nou la pasta fins que es veja consistent i sense cap clevill; llavors l'aplanarem amb un cilindre i la deixarem d'un gruix de mig centfmetre. Amb un got anirem tallant els deu o dote discs que necessitem.
Per farcir les empanades ens cal: 150 gr. de pollastre ja cuit, una cullerada de tomaca (ketchup), una cullerada de salsa maonesa, i, si la tenim a mà, un poc de salsa Worcestershire; sal, pebre-negre i oli per a fregir. Picarem el pollastre molt finament, i el barrejarem amb la salsa de tomaca, la maonesa, (amb unes gotes de la salsa Worcestershire), el pebre-negre i la sal al gust. Ho distribuirem en parts iguals sobre els discs de pasta que doblarem pel mig per formar-ne les empanades; amb les puntes d'una forqueta l'imprimirem les vores de les empanades per tal que s'apeguen i no se n isca el farcit. En una paella ben fonda les fregirem amb l oli ben calent, i en estar ben daurades, les deixarem reposar.

 

 

Pollastre rostit

Buidarem un pollastre de budells i menuts, untant-lo per dins amb sagí, sal pebre-negre en pols i un poquet de nou moscada i unes creilletes molt menudes. Lligarem el pollastre, l'untarem exteriorment amb sag1 i el posarem a foc viu dins d'una cassola metàlica, girant-lo de tant en tant per a una cocció completa, fins que siga ben daurat. El servirem amb creïlles fregides i encisam molt tallat.

TORNAR A LA PÀGINA PRINCIPAL