Olla
amb bledes i api
INGREDIENTS:
300 gr. de cigrons i la mateixa quantitat de fesols, penques de bleda,
penques d'api i cansalada de pernil salada, 100 gr. de botifarra i 15O gr.
de xoriço, mig quilo de carn de garreta o de faldeta, 300 gr. de creïlles,
una tassa d'oli, dues cullerades de pebre-roig, una cabeca d'alls, sal,
pebre, un os de pernil i un parell de vitets, i una ceba gran.
Els
cigrons i els fesols els tindrem a remulla des del dia abans i, l'endemà,
de primer, netejarem les penques de les bledes i de l'api i les tallarem a
trossos, els quals deixarem després a remulla. En un perol d'obra posarem
a bullir un litre i mig d'aigua, i posarem les penques de bleda, els
cigrons, els alls, la ceba sencera, la cansalada i l'os de pernil.
Es deixa coure tot a foc suau. Afegirem desprésles penques d'api
escaldades i la carn. Els fesols els courem a banda, afegint-los aigua
freda a mitjan bullir.
En estar els cigrons cuits, afegirem els fesols, també cuits, i un poquet
d'oli, el pebre, la sal i els vitets. Traurem la ceba i els alls del perol
i els ofegarem amb la resta de l'oli, amb el pebre-roig (que no es creme),
i després ho passarem per un colador o passapurés i ho ficarem en l'olla,
afegint llavors el xorico, la botifarra i les creïlles; ho deixarem coure
fins que estiga en el seu punt.
|
 |