RECEPTES DE PEIX

 

Bacallà amb tomaca

INGREDIENTS:
Mig quilo de bacallà, mig quilo de tomaca, farina i ous.


Tindrem el bacallà a remulla des del dia abans, canviant-li l'aigua diverses vegades. Es trau de l'aigua i s'escorre. El bacallà s'arrebossa amb farina i ou batut, encara que es pot fer amb una d'aquestes coses només. Es frig, després el traurem de la paella, i en el mateix oli fregirem tomaca a fo, suau. Una vegada fregida la tomaca, la mesclarem amb el bacallà en una cassola d'obra.

 

Calamars amb tinta

INGREDIENTS:
Un quilo de calamars, una ceba grossa, un parell de tomaques, un all, julivert, farina, sal i oli.


Reservarem la tinta dels calamars i, després de nets i tallats a rodes o anelles, els posarem a sofregir en una cassola d'obra amb prou oli calent. Prèviament hi haurem sofregit la ceba picada i la tomaca. En estar tot ben sofregit, picarem l'all i el julivert i ho abocarem a la cassola, que, ben tapada, tindrem al foc fins que estiguen cuits els calamars. No se'ls ha de posar la sal fins a darrera hora, a fi d'evitar que es facen durs ni salats. Després els posarem la tinta fent-la passar a poc a poc per un colador, i tot seguit hi incorporarem una cullerada de farina torrada.

 

Llenguado marinela

Ben net el llenguado i pelat, se li posa un poc de sal, s'enfarina i es frig en una paella amb l'oli molt calent. Es col.loca en una plàtera refractària i es ruixa amb el mateix oli, però colant-lo i afegint-li suc de llimó. El tindrem en el forn durant deu minuts i, després, li posarem per damunt tàperes i cogombres i julivert picat, i al voltant li farem un guarniment de creïlles-palla.

VOLVER A PÀGINA PRINCIPAL