Minestra
INGREDIENTS:
Tres
carxofes, un bon grapat de faves esgranades, i la mateixa quantitat de pésols
i de bajoquetes fines, que trencarem a trossets; un quart de quilo de
creilletes, un tros de cansalada magra i mitja quarta de carn de vedella
tallada a daus, una cebeta, una carlota, una tassa gran de brou, un gotet
de vi, un ou bullit, farina, sal i suc de llima.
Posarem les carxofes a coure, tallades en quatre parts, quan l'aigua estarŕ
bullint, i abocarem suc de llimd per tal que no es facen negres. En estar
cuites, les deixarem escdrrer. En aigua nova courem les faves, els pésols
i les bajoquetes i, en estar a mitjan coure, afegirem les creilletes
trossejades.
En una paella sofregirem la cansalada i tot seguit la carn; després ho
apartarem, i en la mateixa paella sofregirem la ceba i la carlota, ambdues
coses trossejades menudes; després, afegirem la farina per daurar-la un
poquet, abocarem el vi i ho deixarem coure durant uns minuts. Afegirem el
brou i, barrejant-ho bé, ho passarem per un colador o passapuré, i ho
abocarem a la cassola on haurem col.locat la carn, la cansalada i les
verdures; finalment, ho deixarem coure durant deu minuts més i ho
servirem amb l'ou dur a trossets per damunt.
|
 |