RECEPTES DE VERDURES

 

Canalons farcits amb pollastre i espinacs


Tres plaques de canalons per cada comensal. Cuits o posats a remulla, segons la classe que bŕgem escollit, els deixarem estesos sobre una taula de marbre enfarinada o sobre un drap blanc.
Prendrem tres quartes de quilo d'espinacs i els posarem ben rentats i tallats dins d'una paella ben fonda, sense aigua i tapats; els courem a foc suau rant deu o quine minuts, els escorrerem després i els picarem. Agafarem un quart de quilo o un poc més de pollastre ja cuit, que ens baja quedat sobrer d'un oiltre dinar--millor si s'haguera cuinat amb vi--, i el picarem per sofregir-lo amb oli o mantega de vaca; afegirem un parell de cullerades de farina sense deixar de remenar-bo i, a poc a poc, bi anirem bocant un gotet de llet o un poc més fins obtindre una beixamel espessa; bo adobarem amb sal i pebre i, ja sense foc, afegirem els espinacs i barrejarem tot. Amb aquest farciment farem porcions que col.locarem en les plaques de canalons preparades i, donant-los forma, les arrenglarem en plats refractaris individuals. Cobrint-bo amb salsa de tomaca i formatge ratllat, bo ficarem al forn fins que es veurŕ el formatge daurat. Podem servir també formatge ratllat en un plat a banda.

 

Espinacs amb panses

Tallats els espinacs, els farem que s'escalden en un poc d'aigua bullint i, després d'escorreguts, els ficarem en una cassola amb oli, un parell d'alls, un grapat de panses i un grapat de pinyons. Amb l'espŕtula els farem pegar unes poques voltes i els afegirem unes cullerades de pasta de tomaca, un fulla de llorer i un poc de nou moscada. Ben tapada la cassola, bo deixarem coure uns minuts i bo servirem en una plŕtera amb crostons de pa fregit. .

 

Minestra

INGREDIENTS:

Tres carxofes, un bon grapat de faves esgranades, i la mateixa quantitat de pésols i de bajoquetes fines, que trencarem a trossets; un quart de quilo de creilletes, un tros de cansalada magra i mitja quarta de carn de vedella tallada a daus, una cebeta, una carlota, una tassa gran de brou, un gotet de vi, un ou bullit, farina, sal i suc de llima.
Posarem les carxofes a coure, tallades en quatre parts, quan l'aigua estarŕ bullint, i abocarem suc de llimd per tal que no es facen negres. En estar cuites, les deixarem escdrrer. En aigua nova courem les faves, els pésols i les bajoquetes i, en estar a mitjan coure, afegirem les creilletes trossejades.

En una paella sofregirem la cansalada i tot seguit la carn; després ho apartarem, i en la mateixa paella sofregirem la ceba i la carlota, ambdues coses trossejades menudes; després, afegirem la farina per daurar-la un poquet, abocarem el vi i ho deixarem coure durant uns minuts. Afegirem el brou i, barrejant-ho bé, ho passarem per un colador o passapuré, i ho abocarem a la cassola on haurem col.locat la carn, la cansalada i les verdures; finalment, ho deixarem coure durant deu minuts més i ho servirem amb l'ou dur a trossets per damunt.

TORNAR A LA PŔGINA PRINCIPAL