Portada Portada
Presentació
Castellano Castellano

 

Amb els mitjans actuals resulta extrany que en alguna época passada, i no tan remota en el temps com podria imaginar-se, la conservació d'aliments i el refresc de begudes requerien d'un procés on intervenien fins un miler de persones i durara tot un any.

Així és, la materia prima era un element ben poc durader: la neu. Per això la seua recollida requeria d'un gran nombre de persones que, d'aquesta forma, encontraven un punt de millora econòmica.

A més, per a la conservació de la neu durant tot l'any se requeria d'unes infraestructures acondicionades per a la seua tasca; aquestes edificacions, que a vegades assoleixen grans mesures, són els dipòsits de neu; i constitueixen una gran mostra del patrimoni civil de les montanyes de moltes regions, entre elles la Comunitat Valenciana.

        Els nevaters de la Serratella, pintura de Jaume Nadal representativa de la recollida de la neu a la Serra de Tramuntana a Mallorca

Per tot això, en aquesta secció els volem mostrar tant l'evolució d'un comerç que no sempre ha estat igual i el procés de recolliga, emmagatzenament i posterior distribució i venda de la neu, és a dir, des de les montanyes de l'interior fins al consum preferent a la costa.Pujar