Portada Portada
El Museu de la Neu
Castellano Castellano
Què és? Horari de visita Contactar
Què és?

 

El Museu de la Neu mostra a través de sis panels il·lustratius la història del comerç de la neu i el seu component arquitectònic: els depòsits de neu. Realitzats per En Vicent Julià Vives de la Diputació de València, aquest projecte obtingué el 1er Premi del 2on Concurs d'Idees i Projectes turístics "València Terra i Mar". Un altre valor amb el qual compta el museu resideix en estar situat a l'interior d'un pou de neu: la Cava de Sant Blai, recentment restaurada i oberta al públic des del 30 de març de 2002.

Interior de la Cava de Sant Blai

Situada al municipi de Bocairent (La Vall d'Albaida, València) i justament enfront del monument nacional de Les Covetes dels Moros, la Cava de Sant Blai, representativa de les més de 300 neveres de la Comunitat Valenciana, va ser construïda durant el s. XVI i ha funcionat com a depòsit de neu i aljub fins a la implantació de l'energia elèctrica.

El seu emplaçament dins del nucli urbà, així com el fet d'estar quasi tota excavada en la roca sobre la qual s'asseu Bocairent fan d'aquest depòsit un dels més singulars dels situats a la Comunitat Valenciana.

La cava, de planta circular, té una alçada de 13 metres i un diàmetre de, aproximadament, huit metres. L'accés, per la part inferior, el conforma una galeria de 20 metres de recorregut igualment excavada en la penya.

Més informació

Horari de visita

 

 
Matí
Vesprada
Dissabte
12:00 a 14:00
16:00 a 18:00
Diumenge

 

  • L'horari s'ampliarà en festivitats i ponts.
  • L'horari de vesprada varia en funció de l'època de l'any.

Entrada: 1,20 € (menors de 14 anys entren de forma gratuïta)

 

Contactar

Oficina de Turisme de Bocairent:

Nota: Aquesta pàgina intenta donar a conéixer una activitat econòmica imprescindible per a molts pobles de la Comunitat Valenciana entre els segles XVI i XVII; així com mostrar la necessitat de conservar el patrimoni arquitectònic que representen els depòsits de neu repartits al llarg de tot el nostre territori.

Text: José María Beneyto i adaptació de Vicent Julià Vives

Fotografies: Vicent Casanova i José María Beneyto