Pedreguer es caracteritza per una Gastronomia tradicional, on destaca l'arros ,que es la base de gran part de la seua gastronomia. Es per tant, el principal ingredient de un dels plats mes tipics de Pedreguer, l'arros amb costra .
A més de l'arros un altre plat caracteristic son les coques escaldaes, que es fan amb farina,aigua calenta i sal i es menjen acompanyades de diferents mescles, encara que la mes tradicional es la de gamba de riu amb tomaca.Tambe es sol posar gamba de riu amb espinacs o tomaca,ou dur y tonyina.

La cuina de la zona presenta tambe alguns casos que arriben a resultar curiosos, com es el cas del all i oli que s'elabora de forma casolana i es tracta d'un element těpic de la gastronomía Pedreguera.Un altre menjar curios es elcous-cous un tradicional plat arab fet a base de carn, verdura i semola de blat;aquest plat va arribar a la zona degut a l'emigracio a Argelia d'alguns habitants i el seu posterior retorn.Aixo fa possibilitar que hui en dia puguem saborejar aquest exquisit plat.

L'embutit es un altre element těpic en la gastronomia de Pedreguer, aquests se segueixen elaborant de manera artesanal, el poble ofereix una amplia varietat d'embutits, destacant els dos tipus de sobrasada- vitriu i cular- que estan fetes amb carn picada de major calibre que la mallorquina, per lo tant no es possible untarla en el pa, menjantse en rodanxes.Les dos variants es distingueixen sols per el tamany: la vitriu pesa tres kilos y s'elabora de manera molt similar a la mallorquina perque en el segle XVII, despres de la expulsio dels moriscos, la zona va quedar prácticament despoblada, tornant-se a habitar per families que venien de Mallorca.
encisam

Respecte a la fruta es una altra de les riqueses gastronomiques de Pedreguer, destacant la cirera, que es denomina baix la denominacio "cirera de muntanya d'Alacant" i que prové sobretot de Vall de Laguar y de Vall de Gallinera, on hi ha una cooperativa que les comercialitza.Altres frutes que es produeixen en la zona son les ametles o el raďm.Amb el raďm s'elaboren diverses classes de vi i la pansa.I es que si per algo es carcteritza el paisatge , es per estar plagat de vinyedes de diferents varietats,destacant la dolça mistela i la garnatxa.

RECEPTES

TORNAR