ARROS AMB COSTRA


INGREDIENTS PER A 4 PERSONES




PREPARACIO

La nit abans de cuinar-los, posa els cigrons a remulla.Quan ja estiguen a punt, deixa bullir una bona estona en un calderó amb aigua i sal.
En una perola, sofrig el pollastre i part del magre i la vedella, posant-los a coure amb aigua, sal i safrà.
Amb la resta de la carn, prepara les mandonguilles.Ratlla les tomaques.En una paella, sofrig el cap d'alls, els blanquets, la botifarra i les salsitxes.Quan estiguen fetes, les guardes en un plat apart.
En el mateix oli, sofrig la tomaca ratllada i l'arròs.
Posa a calfar el forn per a que estiga prou calent quan fiques la cassola.
En una cassola de fang, fica l'arròs sofregit ,el cap d'alls, el blanquet, la botifarra i les salsitxes(tallades a trossets).Fica també la carn que has emprat per a fer el suc i els cigrons. Fica el suc en la cassola(recorda que has de posar el doble de suc que d'arròs)i fica-la en el forn.Quan començe a bulllir el suc, baixa un poc el foc i posa les mandonguilles.
Bat els ous en un plat, i quan l'arròs estiga quasi sec, els poses per damunt l'arròs i deixes que s'acabe de coure.

COQUES ESCALDAES


INGREDIENTS PER A 10 COQUES




PREPARACIO

En un perol posa l'aigua al foc fins que bullga.Quan alce el bull, fica la farina, l'oli i la sal, remenant contínuament per a que no faça grumolls.Cal remenar fins que la massa quede fina.
Una vegada preparada la pasat, ves agafant pilotets i aplanant-los en un plat per a fer les coques.Procura que et queden ben rodones.
Quan tingues fetes les coques, posa una paella al foc amb un raig d'oli.
Quan l'oli estiga calent, posa la coca i frig-la.Al donar-li la volta, posa-li al damunt un trosset d'anxova.
També pots fer-les sense salat, preparant apart un mmullador amb tomaca i tonyina en oli.Posa el mullador dintre de la coca i ja hem diras.

TORNAR A GASTRONOMIA