La gastronomia de Bocairent és la típica d’aquestes contornades: pericana, mulladors, olletes, putxero amb pilota, cassola al forn, pimentons farcits i excel·lents embotits d'animals criats en una de les millors serres. Els productes de la terra: ametles, anous i mel són la base d’una exquisida rebosteria en què destaquen els pastissets de moniato, els pastissets de rovell d'ou, rotllos de Sant Blai, mantecades, carquinyols i molts altres dolços que acompanyen els Bocairentins i els seus visitants en les dates més assenyalades de l'any, i no cal oblidar que molts d'aquests dolços tenen una procedència clarament hereditaria de l'època musulmana. Però el producte més conegut de Bocairent és, sens dubte,l’herbero, un licor fet amb les mil i una herbes aromàtiques de la Mariola i del que existeixen tantes fórmules com "destil·ladors". Tot açò sense oblidar la qualitat dels olis que s'obtenen i demés productes d'una qualitat suprema.