Principal Vida Obra Carmilla Pel.lícules

Joseph Sheridan Le Fanu
(1814-1873)
            Joseph Thomas Sheridan Le Fanu va néixer a Dublín el 1814 en el si d'una família irlandesa d'extracció hugonota, emparentada políticament amb aquella del dramaturg Richard Brinsley Sheridan.
            Va ser educat pel seu pare, que era clergue, per tutors privats i, finalment, al Trinity College de Dublín. Va colegiar-se d'advocat el 1839, però mai no va exercir i molt aviat va deixar el dret pel periodisme. Va escriure balades, contes i poemes per a la Dublin University Magazine, revista de la qual esdevindria editor i propietari en 1861, transformant el que començà com a una publicació estudiantil en una capçalera molt important a nivell europeu.
            Arran de la mort de la seua dona el 1858, es va retirar de la societat i començà a ser conegut com el "Príncep Invisible". Es va convertir pràcticament en un reclús i es concentrà en la seua obra.
            Cada dia que passava augmentava el seu pessimisme envers la vida en general i la marxa de la política a Irlanda en particular. Sembla com si s'haguera centrat en els aspectes negatius de la seua pròpia vida per escriure alguns dels millors contes fantàstics i de terror de la seua època.
            Encara que va ser autor de best-sellers durant més de vint anys, la reputació de Le Fanu caigué en quasi un segle d'obscuritat, malgrat tindre seguidors com ara els escriptors Henry James i Dorothy Sayers. Una raó de pes a l'hora d'entendre aquest oblit per part de l'elit literària seria el tema dels seus contes. Així, durant moltes décades, la gran majoria de crítics literaris va rebutjar la ficció fantàstica i de terror.
            Va morir el 7 de febrer del 1873.

            Fes click aquí per anar a una altra pàgina web (en anglés) on podràs llegir una cronologia de la vida de Le Fanu. Recorda't de tornar i continuar explorant aquestes pàgines.


©1999 Paco Quilis-Gómez
Envia comentaris a franqui@alumni.uv.es