GASTRONOMIA

BENVINGUTS     LOCALITZACIÓ     HISTORIA     PATRIMONI     FESTES FOTOGRAFIES     GASTRONOMIA     ALLOTJAMENT     RESTAURACIÓ     CONTACTA    




Coques de fira La cuina d’Ontinyent es caracteritza per la utilització d’ingredients bŕsics de la dieta mediterrŕnia: arrňs, blat, oli d’oliva, verdures, fruites, mel, vi, etc. Hi ha una gran varietat d’arrossos, com l’arrňs amb bledes o l’arrňs al forn, i també moltes varietats de paella. També destaca el putxero o l’olla de Nadal amb pilota de carn. Cal esmentar els diversos plats fets amb llentilles, cigrons i fesols.


Pel que fa a les carns, les més consumides són el corder i el porc, del qual es fabriquen les famoses botifarres de carn o de ceba. Les coques són un plat important, ja que es consumeixen al llarg de tot l’any. Destaquen sobretot les coques de pimentó i tomata, la coca de fira i els pastissets de pimentó i tomata o d’espinacs. Pel que fa als dolços tradicionals, cal destacar-hi les coques cristianes, les fogasses, les coques de nou, els pastissets de moniato i carabassa, els carquinyols, el torró de gat, els mantecats, els rovells d’ou al fondant, les monjŕvines i les mones de Pasqua. L’arrop i tallaetes i els pastissets de mistela són altres productes de la rebosteria tradicional d’Ontinyent, que sempre ha estat molt coneguda i apreciada.