______________________________________________________________________________________________________________________
 
 

BENVINGUTS

INTRODUCCIÓ

 COORDINADORA

LINKS

LLISTA DE DISTRIBUCIÓ

DENÚNCIES

ARTICLES

 

BENVINGUTS, PASSEU, PASSEU

Com deia el Sisa als seus versets, de les tristors en farem fum. Arriba un any nou i per la casa nostra les expectatives no pareixen millorar. Dins la dinàmica desmovilitzada dels nostres temps la Coordinadora Enric Valor vol reprendre en aquesta segona època el seu tarannà reivindicatiu, la seua presència a les aules s'ha potser reduït, però la seua bel·licossitat continua ben desperta. Aquesta pàgina naix amb vocació de facilitar als membres de la comunitat universitària eines útils per lluitar pels nostres drets com a poble, per defendre la nostra llengua i promocionar-ne l'ús. El disseny de la web pretén ser senzill i ràpid, alhora que està en constant construcció. Qualsevol aportació serà benvinguda.

 

 

INTRODUCCIÓ

Assentada dins la Universitat de València, la nostra organització té com a principal objectiu la defensa dels drets col·lectius del nostre poble, centrant-nos en l'ús de la nostra llengua pròpia. I per aixó hem decidit millorar aquesta tasca mitjançant la nostra incorporació al món de les noves tecnologies. En aquesta pàgina podràs trobar des d'articles publicats per membres de la Coordinadora Enric Valor, fins a models de denúncia per l'incompliment de la docència o les instruccions completes per traduir el teu nom a la teua llengua en tots els documents oficials. I, a poc a poc, tractarem d'incorporar qualsevol material que ens parega útil. 

 


 
LA COORDINADORA ENRIC VALOR

La Coordinadora Enric Valor per la Normalització Lingüística és una Organització adreçada a la defensa dels drets lingüístics dels estudiants valencians. Des de l'any 1994 la nostra Associació cerca els següents objectius principals:

a.- El Compliment dels drets lingüístics de tots els estudiants i jòvens que opten per estudiar en la llengua pròpia del País (el valencià).

b.- Continuar amb la tasca de conscienciació entre la joventut:

                 1.- Conscienciar l'alumnat de la necessitat que defensen i manifesten la seua justa indignació quan aquestes no s'acompleixen.

                 2.- La necessitat de col·laboració del PAS i PDI per tal que la tasca normalitzadora vaja pel camí adient.

c.- Aconseguir que la joventut col·labore en la tasca educativa dels Centres i en les activitats complementàries i extraescolars dels mateixos.

d.- Realitzar activitats culturals i de foment de l'acció cooperativa i del treball en equip entre la joventut.

 

©Foto: juanfleche@gmail.com

VOLS COL·LABORAR?

 Les maneres de col·laborar amb nosaltres són moltes, i els nivells també. La millor manera és lògicament entrant a formar part de la nostra Organització. La Coordinadora Enric Valor està formada majoritàriament per estudiants, encara que PDI i PAS són també benvinguts. Donat que no som en cap cas una Associació de Representants, no existeix cap mena d'incompatibilitat entre la militància associativa o fins i tot política i la pertanyença a la Coordinadora. És ben cert per altra banda que sovint la Coordinadora Enric Valor ha treballat juntament amb aquestes organitzacions de representants per tal d'organitzar actes que necessitaven de l'esforç comú de tots: Tancaments, vagues o concerts. Així també pots col·laborar des d'una organització de representants o d'altra mena. Des de fora de la Universitat de València , on fins el moment no tenim presència oficial, més enllà de contactes personals amb estudiants i PDI, pots participar de qualsevol activitat o campanya que organitzem i aprofitar qualsevol material, sempre que respectes l'esperit de la pàgina.

pots fer arribar les denúncies contra algun departament o professor mitjançant qualsevol secretaria, donat que el registre és únic, amb una instància simplement. A aquesta pàgina pots trobar models preparats per a la Universitat de València. Si vols fer-nos arribar altres models semblants per altres institucions, podeu escriure'ns a coordinadora.enric.valor@gmail.com

 


ÉS D'INTERÉS

Un curt recorregut per pàgines que són d'interès. Tenim primerament a la Universitat de València la del Servei de Política Lingüística (SPL) . Pots trobar des del SALT 2 fins a les campanyes de promoció lingüística de les Universitats valencianes. Dates d'exàmens i resultats, dinamització... És interessant passar-se pel seu marc legal , molt complet.

Quant a les universitats del nostre àmbit lingüístic, potser la pàgina de més interès siga la de la xarxa lluis vives, on els programes DRAC de mobilitat per les universitats de parla catalana i determinats documents com l'informe Vives o l'actualitat són molt interessants. A la UPV l'Associació CNL i a la Universitat d'Alacant la Coordinadora per la Llengua . Encara dins l'àmbit universitari les associacions BEA , CEPC , AEP o Entesa. Ja fora de la Universitat la pàgina principal de vilaweb, diari electrònic independent en la nostra llengua, és molt completa i de gran qualitat. Per supost softcatala , pàgina imprescindible per als ciberaddictes. Al sud del País l'ACNV d'Alacant. Si trobes que falten links d'interés, no dubtes a escriure'ns un mail amb el link i el penjarem en quant ens siga possible.
 
 

 

LLISTA DE DISTRIBUCIÓ

Donat que molts dels membres que han passat per ací ja no formen part de la Universitat i que, malauradament, l'accés a la informació (especialment la que ens és rellevant) i fins i tot a la participació en la societat és difícil sovint, la Coordinadora en la darrera assamblea va decidir encetar alguns canvis en la seua dinàmica de treball. Un d'aquests canvis consisteix en la creació d'una llista de distribució de correu electrònic, que permeta que els membres més allunyats del cap i casal o amb menys temps lliure puguen participar o, si més no, informar-se'n de les activitats internes o aquelles externes que es consideren importants. Si vols pertànyer a aquesta llista de distribució envia un e-mail a coordinadora.enric.valor@gmail.com, a joanjoseppastor@hotmail.com o a kepa.garcia@uv.es (encarregats de la cosa internetera).

CRÈDITS i DARRERA ACTUALITZACIÓ

Aquesta és una pàgina produïda per la Coordinadora Enric Valor. Ha estat actualitzada per darrera vegada el 18 de maig de 2005. Volem agrair especialment la tasca dels membres que han preparat els models legals i les diferents aportacions de cadascú des de la seua pròpia consciència. Salut i normalitat ;)